Як та який ніблер обрати для дитини?

Впродовж перших місяців після народження щоденний раціон малюка складається в основному з материнського молока. Згодом виникає потреба у знайомстві чада з різноманіттям смаків іншої іжі, яка в подальшому стане для нього джерелом енергії. Овочеві та фруктові пюре дозволяють дитині адаптуватись до «дорослих» продуктів харчування, проте не здатні сповна замінити їй тверду їжу.

Урізноманітнити раціон дитини й відкрити для неї новий світ незнаних до цього смаків можна за допомогою ніблера!

Що таке ніблер та в чому його особливість

Ніблер або, за іншою назвою, фруттейкер, - це схожий на соску предмет. Його конструкція проста, складається зі зручної рукоятки, надійного кільця для фіксації та спеціальної сіточки для безпечного споживання їжі.

Принцип використання ніблера також нескладний: всередину сіточки поміщають шматочок певного фрукту чи овоча, після чого її прикручують до рукоятки з фіксуючим кільцем. В такому вигляді він готовий для використання. Для малюків, у яких ще не виросли зубки, це пристосування дозволить смакувати натуральним соком, розминаючи ніблер яснами й губами, без небезпеки подавитись частинками твердої їжі.

Що таке ніблер та в чому його особливість

Різновиди фруттейкерів, основні переваги й недоліки

Асортимент цього пристосування надзвичайно великий. Розрізняються ніблери за матеріалом, з якого виготовляються сіточки, - тканини чи силікону. Відмінність полягає і у рукоятці. Вона буває прямою чи круглою.

Ніблери з сіточкою з тканини вирізняються шершавою текстурою, що гарно та м’яко масує ясна малюка. До того ж, вони є абсолютно безпечними, оскільки сіточка виготовляється з екологічно чистої стовідсоткової бавовни. В цьому одночасно полягає і недолік: овочі та фрукти містять натуральні пігменти й здатні фарбувати тканину сіточки, після чого повернути її першопочатковий колір не допомагають жодні чистки. Також тканинні сіточки мають обмежений термін експлуатації, їх треба замінювати на нові кожні три місяці. Проте це не викликає жодних труднощів, оскільки цей елемент ніблера продається окремо.

Силіконові сіточки легші у використанні. Для очищення ніблера такого типу достатньо промити його водою й обробити окропом. Сіточки з силікону можна використовувати більше трьох місяців, проте з появою перших зубів у малюка від цього пристосування слід відмовитись, оскільки дитина може прогризти силікон і випадково вдавитись його шматочком. Цей варіант користується більшою популярністю, оскільки вважається більш практичним. Силіконові сіточки теж представлені у широкому асортименті й за потреби їх можна купити окремо.

Різновиди фруттейкерів, основні переваги й недоліки

Яка користь від ніблера

Про наявність цього предмета в арсеналі дитячих аксесуарів слід подбати чи не в першу чергу, адже він виконує ряд важливих функцій, зокрема:

1. Пришвидшує процес прорізання зубів.

Розминаючи сіточку ніблера, малюк одночасно буде масувати ясна й позбавляти себе відчуття дискомфорту, що неодмінно супроводжує процес прорізання перших зубів. Для більшої ефективності можна охолодити шматочки їжі, які згодом розмістяться у ніблері, до допустимої температури.

2. Відволіче дитину й подарує вільний час батькам.

Використання ніблера для будь-якого малюка – це цікаве та захопливе заняття. Поки дитина буде насолоджуватись розпізнаванням нових для себе смаків, мама й тато зможуть приділити час домашнім справам. Попри всю безпечність ніблера, залишати дитину наодинці з цим пристосуванням на довгий час категорично заборонено. Варто слідкувати за станом цього пристосування й при появі найменших дефектів, тріщин чи пошкоджень відразу ж усувати проблему. Ніблер – це не заміна соски, це пристрій, призначений для годування й розвитку смакових вподобань дитини, а не її розваг.

Уважно й відповідально ставитись слід до вибору будь-якої речі, що буде знаходитись поряд з малюком. В онлайн-магазині I Love Mommy представлено широкий асортимент різноманітних дитячих товарів, кожен з яких володіє високими характеристиками якості й безпечності. Переконатись у цьому ви можете особисто, ознайомившись з каталогом одягу, взуття й аксесуарів для хлопчиків та дівчаток різного віку в режимі онлайн на нашому сайті.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рекомендовані товари