Як пережити появу перших зубів у дитини

Прорізування перших зубів приносить багато болю як малюкам, так і їхнім батькам. Та у ХХІ столітті існує багато способів, здатних полегшити цей процес. Перш, ніж почати їх застосовувати, слід переконатись, що причина поганого самопочуття та нестабільного настрою вашого чада пов`язана саме з появою зубів.

Про симптоми

Безумовно, будь-які негаразди, пов`язані з фізичним станом дитини, викликають у її батьків паніку та хвилювання. Проте слід зберігати холоднокровність, аби зробити все можливе для того, щоб допомогти дитині якомога менш хворобливо пережити цей етап свого дорослішання.

Перший симптом прорізання зубів – підвищене слюновиділення. У малюка постійно виникатиме бажання тягнути щось до рота: пальці, іграшки, тощо. Варто прослідкувати, аби нічого з цього не нашкодило малюку, забрати подалі предмети з дрібними деталями.

Наступний симптом – прозорі виділення з носа. Він притаманний саме процесу появи перших зубів, але його часто хибно розглядають як розвиток застуди. Разом з усім цим малюк буде вередувати, плакати й відмовлятись від їжі. Це й не дивно, адже неприємні відчуття у ротовій порожнині можуть посилюватись й приносити сильний дискомфорт. В цьому випадку не варто насильно годувати дитину. Краще всього дочекатись моменту, коли біль стихне й малюк стане більш урівноваженим й сам висловить бажання долучитись до трапези.

Найбільш неприємний симптом – висока температура. У декого вона може досягати позначки у 40 градусів. В цей період батькам теж слід бути дуже уважними й вміти розпізнати, чим саме викликано такий стан малюка – початком вірусного захворювання чи прорізуванням зубів.

О симптомах

Як допомогти дитині?

Найменше, що можуть зробити мама й тато – це відволікти своє чадо. Для цього підійде все, що завгодно: улюблені плюшеві іграшки, мультфільми, книжки з барвистими малюнками тощо.

Якщо жоден з варіантів не спрацював, варто придбати спеціальні прорізувачі. Вони являють собою своєрідні іграшки з силікону з ребристою поверхнею та водою всередині. Жуючи такі гризунці, малюк зможе сам м`яко масажувати ясна й полегшувати свербіж. Перед використанням рекомендовано поміщати прорізувачі у холодильник на короткий час. У міру охолодженими вони допоможуть втамувати біль. Проте лікарі наголошують, що гризунці слід давати дитині лише 2-3 рази на день і то ненадовго, оскільки у процесі жування вона може захопитись, пошкодити зубки, що тільки починають з`являтись, тим самим спричинивши ще більше проблем.

Ще один варіант – це ніблери. Прототипом цієї речі є знайомі всім нам ще з часів власного дитинства замотані у кілька шарів марлі або іншої тонкої тканини шматочки фруктів або хліба. Їх розжовування усувало свербіж та полегшувало біль. Сучасні варіанти ніблерів вирізняються не тільки більш привабливим виглядом, а й своєю функціональністю, проте принцип залишається той самий. До основи такого гризунця прикріплюється ручка, яка дозволяє малюку зручно тримати його, а сама сіточка – приємна на дотик, екологічна та безпечна.

Как помочь ребенку

Де купити аксесуари для новонароджених в Україні?

Онлайн-магазин дитячих товарів I Love Mommy готовий запропонувати все необхідне для того, щоб дитинство вашого малюка було приємним та комфортним. В наших каталогах на сайті представлено продукцію від відомих та перевірених українських та американських брендів. Окрім великого асортименту товарів для дітей ми також надаємо:

  • - можливість обрати найбільш оптимальний для себе спосіб оплати;
  • - кваліфіковану консультацію в режимі телефонного дзвінка або онлайн;
  • - швидку доставку по всій Україні;
  • - приємні ціни.
  • - Бажаємо вам гарних та корисних покупком у I Love Mommy!

Рекомендовані товари