Як допомогти малюку адаптуватись у дитячому садочку

Для більшості дітлахів найскладніше у перші дні в садочку - це звикнути до відсутності мами, тата чи будь-якого з близьких й адаптуватись до абсолютно нової атмосфери та чужих людей навколо. Тому рекомендується поступово готувати малюка до цієї ситуації. Півтора - два роки – найкращий вік для цього.

Почати можна з походів у гості до компаній, де ваше чадо могло б проводити час окремо від вас, у компанії своїх однолітків, будучи при цьому під вашим пильним наглядом. Так дитина не втрачатиме знайомі постаті із поля зору і при цьому зможе добре розважитись в приємній компанії.

Після того, як ви переконаєтесь, що ваш малюк комфортно почуває себе поряд з іншими людьми й не потребує цілодобової присутності біля себе батьків, почніть залишати її на короткий час (одна-дві години) з нянею, подругою, будь-якою іншою людиною, якій ви довіряєте. Можна скористатись послугами груп дитячого розвитку, яких на сьогоднішній день існує чимало. Дуже важливо дати зрозуміти, що ви повернетесь! Це допоможе дитині спокійно сприймати вашу тимчасову відсутність.

Пошуки спільної мови з іншими дітьми

Цей фактор є не менш важливим. Дитині, у якої немає досвіду спілкування зі своїми ровесниками, у садочку буде надзвичайно складно. Батьки повинні це розуміти й починати процес соціалізації свого чада якомога раніше. Навчайте свого сина чи доньку елементарним нормам поведінки, доступно пояснюйте як слід знайомитись з іншими малюками, як запрошувати їх до гри чи просити про те, щоб приєднатись, як справедливо розподіляти іграшки, як бути дружелюбним тощо. Всі ці знання – основа подальшого розвитку дитини й її адаптації до дорослого світу, тож ними в жодному разі не можна нехтувати.

Пошуки спільної мови з іншими дітьми

Про правила співпраці у колективі

У садочку ваше чадо буде практично весь час знаходитись у компанії інших малюків. Аби не виникало конфліктних ситуацій, дитину слід попередньо підготувати до того, як вона має поводитись, пояснити які вчинки є добрими, а які поганими.

Для цього краще всього залучити не лише маму або тата, а й інших людей: бабусю, дідуся, сестру, брата або осіб не з кола сім`ї, яких малюк сприймає як близьких. Спільна кооперація допоможе чаду здобути досвід колективної роботи, розуміння якого дуже необхідне в дитячому садочку.

Слід також дати дитині зрозуміти, що можуть конфлікті ситуації все ж можуть траплятись. На прикладі стосунків у сім`ї постарайтесь конструктивно пояснити, що певні дії однієї людини можуть не задовольняти іншу й показати, як впоратись з такими труднощами. Пам`ятайте про те, що батьки – це приклад для наслідування, особливо у перші роки життя малюка. І від того, як доступно ви поясните своєму сину чи доньці основи поведінки у соціумі, залежить те, яким він чи вона в подальшому буде бачити світ.

Звикнути до розпорядку дня

Дитячий садочок має чіткий розклад роботи. До нього рекомендують готуватись і діткам, і батькам. Зазвичай дитячі садки відкривають о 7 годині ранку й орієнтовно до 8 – 8:30 малюки мають бути на місці. Потім сніданок, прогулянка на свіжому повітрі й різні заняття. Після цього дітей чекає обід, на який виділяють до години часу. Прийом їжі змінює денний сон, після якого слідує ще одна невелика трапеза і вечірні активності. Зачиняється садочок до 18-19 години, проте забирати своїх чад додому батьки можуть після полуденка.

Краще всього, якщо такий або подібний до нього режим буде знайомий малюку до початку відвідування садочку. Так дитина без проблем прокидатиметься зранку і з задоволенням відпочиватиме вдень.

Звикнути до розпорядку дня

Чим корисний наш магазин

I Love Mommy – це місце, де знайдеться все необхідне для дітлахів будь-якого віку. Представлений на нашому сайті асортимент товарів включає у себе продукцію від найкращих світових брендів, в числі яких такі торгові марки, як:

-          Carter`s

-          Oshkosh

-          H&M

-          Old Navy

-          Jumping Beans

-          Okie Dokie

-          Morekids

-          Andriana Fashion Collection

-          Circo

-          Gap Kids та багато інших.

За потреби ви завжди можете зателефонувати на гарячу лінію нашого магазину, де консультанти I Love Mommy дадуть відповіді на ваші запитання, детальніше розкажуть про товари та їхніх виробників та допоможуть корисною порадою.

Рекомендовані товари