I Love Mommy у Вінниці! ТК «ПетроЦентр» (другий поверх), просп. Коцюбинського, 70. Графік роботи: понеділок - неділя, з 10:00 до 19:00. Будемо раді Вас бачити!

Як привчити дитину прибирати іграшки

По-доброму просити чи примушувати? Показувати на власному прикладі як потрібно слідкувати за чистотою чи сварити за безлад? Який підхід обрати, якщо дитина не прибирає за собою іграшки? Кілька порад від I Love Mommy у цій статті.

1. Організуйте місця для іграшок.

Дитині буде набагато приємніше займатись прибиранням, якщо замість звичайної картонної коробки для іграшок буде відведено якесь особливе місце. Це може бути шафа, оздобити яку ви можете разом з малюком на свій розсуд ( до прикладу, зображеннями улюблених мультиплікаційних героїв, аплікаціями або просто пофарбувавши меблі в улюблений колір вашого чада).

2. Прибирання-гра.

Будь-яка гра, незалежно від того в чому вона полягає, викликає у малюків захват та позитивні емоції. Чому б не спробувати перетворити у забавку процес прибирання іграшок? Змоделюйте ситуацію, де ваш син або донька – супергерой, завдання якого полягає у порятунку плюшевих мешканців від хаосу. Ідей для гри може бути безліч, все залежить лише від вашої фантазії та бажання.

3. Навчіть розподіляти.

Створіть зони для різних типів іграшок: ємність для дрібних предметів, коробка для ляльок, окремий ящик для машинок тощо. Адже навчити дитину позбутись безладу – лише половина справи. Варто також дати зрозуміти, що прибирання слід робити якісно й охайно й що кожна річ повинна мати своє місце.

зони для різних типів іграшок

4. Особливий день тижня.

Започаткуйте добру традицію: бодай один день щотижня повинен відводитись для того, щоб навести лад в будинку. Це може бути субота або неділя чи будь-який інший день, коли до процесу прибирання матимуть змогу долучитись всі члени родини. Не виключенням буде й малюк. Беручи за приклад старанність дорослих, йому також захочеться внести свій влад у спільну справу.

процес прибирання

5. Нагорода за старанність.

Будь-які старання, без сумніву, повинні бути оцінені. Для кожного малюка нагородою може слугувати щось своє: хто любить солодощі й буде радий посмакувати улюбленим після прибирання, хтось надасть перевагу додатковому часу за комп’ютером чи переглядом мультфільмів, а для когось найкращою нагородою буде нова річ у вигляді поповнення гардеробу.

З останнім вам може допомогти наш онлайн-магазин дитячого одягу I Love Mommy. Ми пропонуємо великий асортимент продукції від відомих світових брендів, у якості та практичності яких не доводиться сумніватись. На нашому сайті ви зможете купити одяг, взуття, аксесуари та багато іншого для свого чада за доступними цінами й за короткий час.