Коли та як малюкам починати чистити зуби

Навчити своє чадо чистити зуби, привчити його до регулярних гігієнічних процедур й забезпечити всім необхідним для цього – одні з найважливіших батьківських обов`язків. Ми підготували кілька нотаток на цю тему, які зможуть стати в нагоді.

Як починати доглядати за зубками?

Стоматологи говорять, що краще всього робити це з моменту появи перших симптомів прорізування зубів. Якщо у малюка посилюється виділення слюни, підіймається температура, він погано спить та не має апетиту, а також прагне все тягнути до рота, то це означає, що варто приділити особливу увагу догляду за його ротовою порожниною.

Перші чищення зубів виглядають таким чином: через 30-40 хв після прийому їжі мама чи тато, попередньо гарно вимивши руки, обмотує палець чистою марлею, змочує його у теплій кип`яченій воді й легкими масажними рухами проводить по яснах. Ця процедура допоможе знизити біль та свербіж, а також покращить кровообіг ясен.

Альтернативою обмотаного марлею пальця може бути спеціальна пальчикова щіточка для зубів. Вона має вигляд ковпачка з щетиною та ребристою поверхнею.

Якщо ви прагнете привчити свою дитину не лише до гігієни, а й до самостійності, то вам знадобиться спеціальна щіточка – прорізувач. Вона оснащена спеціальним захисним диском, завдяки якому малюк не зможе пошкодити свої ясна. Тримаючись за прикріплену до основи ручку дитина зможе власноруч масувати зубки й пізнавати для себе нові відчуття й вміння.

Как начинать ухаживать за зубками

З якого віку можна чистити зуби?

Починати можна як тільки у дитини з`явились перші різці. Це припадає приблизно на 8 місяць життя. Проте доглядати за ротовою порожниною варто з самого народження, особливо в період 3-6 місяців, коли починають прорізуватись перші зубки.

Якою повинна бути перша дитяча зубна щітка?

На відміну від зубних щіток для дорослих, дитячі моделі вирізняються:

  • - маленькою головкою (до 1-1,5 см);
  • - м`якою щетиною;
  • - зручною ручкою;
  • - заокругленими краями;
  • - наявністю захисного кільця.

Зубні щітки для найменших бувають різних кольорів та форм, можуть бути оздоблені елементами з казок або мультфільмів. Зовнішній вигляд неодмінно слід врахувати, оскільки зубна щітка стане особистим засобом гігієни вашого сина чи доньки й має подобатись своєму власнику й викликати бажання до регулярного використання.

Де купити аксесуари для догляду за дитиною?

В онлайн-магазині I Love Mommy знайдеться все необхідне для того, щоб ваш малюк зміг дорослішати з комфортом. Ми пропонуємо вам ознайомитись з товарами від відомих світових та вітчизняних брендів й придбати їх за приємними цінами.

С какого возраста можно чистить зубы

Рекомендовані товари