Головне про підгузники

Сучасні батьки можуть тільки уявити, наскільки складно було доглядати за малюками без незамінних на сьогоднішній день підгузників. Прототип цього відомого всім предмета дитячої гігієни з'явився більше 70 років тому. З того часу над розробкою та удосконаленням підгузників працювало безліч хіміків і технологів, в результаті чого ми можемо забезпечувати щоденний комфорт найменшим, а також позбавити себе від зайвих турбот у вигляді численного прання пелюшок.

Які бувають підгузники?

Їхня різноманітність на сьогоднішній день дивує і радує своїм асортиментом. Підгузки класифікують на:

  • - багаторазові;
  • - і одноразові (прості, середні, вищі).

Перший тип представляють підгузники, виготовлені з бавовняної тканини. Їхня специфічна конструкція дозволяє підлаштувати підгузник під потрібну форму і розмір, зафіксувавши його спереду шпилькою.

Одноразові (клейончасті) підгузники - відмінний вибір для щоденного використання і короткочасних прогулянок. Вони складаються з трьох шарів: перший прилягає до шкіри малюка і пропускає вологу, другий шар містить адсорбент і вбирає рідину, а третій являє собою спеціальний синтетичний вологостійкий матеріал, зовнішній шар якого надійно захищає одяг від протікань. Для фіксації на такому підгузку знаходяться липучки або застібки, а також гумки навколо ніжок для більшого комфорту.

Найкращими вважаються вищі одноразові (Premium) або, як їх ще називають, «дихаючі» підгузки. Їх особливість в мікропорах зовнішнього шару, завдяки яким не пропускається рідина, але добре проходить повітря. Таким чином, шкіра малюка дихає і не відчуває дискомфорту.

Дитячі підгузники діляться також на:

  • - для дівчаток;
  • - для хлопчиків;
  • - і універсальні (Unisex).

Їх головна відмінність - в місці розташування адсорбуючого шару. В підгузниках для дівчаток він знаходиться в центральній частині і ззаду, а в моделях для хлопчиків - зміщений до області живота. в підгузниках універсального типу шар-адсорбент надійно вбирає вологу по всій зоні.

Які бувають підгузники

Критерії вибору підгузників

Є кілька ключових аспектів, на які неодмінно слід звернути увагу перед тим, як придбати дитячий підгузник. Серед них:

  • - наскільки швидко він вбирає вологу;
  • - наскільки якісно він вбирає вологу;
  • - тип підгузника;
  • - надійність липучок або застібок;
  • - які креми або лосьйони використовуються в підгузках і чи немає у вашого малюка на них алергії.

Також корисно буде ознайомитися з інформацією на упаковці підгузників. Там вказується приблизна вага малюка, для якого вдало підійдуть ці предмети гігієни. Показник ваги вказано приблизно (2-5 кг, 3-6 кг), оскільки точно визначитися з розміром підгузника для найменших дуже непросто.

Застібки і липучки на підгузниках бувають різні. Їм слід приділити не менше уваги, адже від того, наскільки надійно буде зафіксований підгузник, залежить комфорт вашого сина чи дочки. Клейкі липучки досить міцні, але псуються відразу ж після потрапляння на них присипки або масла. Більшу перевагу надають багаторазовим застібкам, оскільки вони не менш надійні і їм не страшні креми та присипки.

Крім підгузників, малюка з перших днів його життя слід забезпечити якісним і надійним одягом. В онлайн-магазині I Love Mommy ви з легкістю зможете знайти все необхідне для своєї крихітки і купити бажані речі від кращих світових брендів за доступними цінами.