I Love Mommy у Вінниці! ТК «ПетроЦентр» (другий поверх), просп. Коцюбинського, 70. Графік роботи: понеділок - неділя, з 10:00 до 19:00. Будемо раді Вас бачити!

Види дитячих пляшечок

Пляшечкам для годування знайдеться місце в арсеналі дитячого посуду в кожному будинку, де є малюк. Вони потрібні і при грудному, і при штучному вигодовуванні. Існує кілька видів дитячих пляшечок, кожен з яких має свої плюси і мінуси.

Які пляшечки бувають за формою?

Стандартні пляшки - моделі циліндричної форми. Деякі з них - витягнуті і вузькі. Вони компактні і зручні у використанні, але можуть перевертатися в момент наливання в них рідини.

Найбільшою популярністю користуються пляшечки з широкою шийкою. Крім того, що вони стійкі, вони також легко миються і призначаються для наповнення будь-якою їжею.

Для більш самостійних малюків вибирають фігурні пляшечки. Їх особливість - в ребристій поверхні і специфічній формі, звуженій посередині. Завдяки цьому тримати пляшечку в руках дуже зручно. Мінус такої моделі в тому, що її досить проблематично очистити.

Бувають також антіколікові пляшечки. Вони мають вигнуту форму і спеціальну систему клапанів, що запобігають потраплянню повітря в шлунок дитини.

Відмінність пляшечок за розміром

Відмінність пляшечок за розміром

Для новонароджених підбирають пляшечки об'ємом 80-150 мл. Для діток від півроку потрібні більш місткі моделі, рекомендований обсяг яких не менше 250 мл. Невеликі пляшечки використовуються для зберігання рідин - соків, води, інших напоїв. Пляшки з великим об'ємом призначаються для каш і супів.

Нерідко на дитячих пляшечках є спеціальна шкала, орієнтуючись на яку, батькам буде набагато простіше організувати раціон свого чада.

Розмір горлечка - важливий нюанс будь-якої ємності для дитячого харчування, оскільки від цього критерію залежить не тільки зручність під час прийому їжі, але і те, наскільки просто буде її мити. Для немовлят рекомендовано вибирати пляшечки з широкою шийкою, для старших - з вузьким.

З яких матеріалів виготовляють пляшки

З яких матеріалів виготовляють пляшки?

Сучасні виробники віддають перевагу таким матеріалами, як:

- скло;

- пластик;

- силікон.

Скляні пляшки для годування - екологічні, міцні, здатні витримати високі температури, зручні і прості у використанні. Недоліком такого варіанту є досить помітна вага. До того ж, скляні пляшечки складно нагрівати і можна легко розбити.

Пластиковим моделям також не страшні високі температури, вони не деформуються при наливанні в них окропу. Мами відзначають також легкість цих виробів і їх довговічність. Необхідно пам'ятати, що при нагріванні пластик може виділяти шкідливі для організму людини речовини, тому слід дуже акуратно розігрівати їжу в пластикових пляшках.

Силіконові пляшечки виготовляються з високоякісного матеріалу, легкі, універсальні, так, як підходять і для рідин, і для густої їжі. Найбільший мінус такого посуду в тому, що всередині вона може фарбуватися через їжу.

Наша пропозиція

Вибираючи пляшечку для дитини, необхідно обов'язково звертати увагу на бренд і довіряти тільки перевіреним торговим маркам. В онлайн-магазині I Love Mommy у вас є можливість ознайомитися з продукцією від кращих світових виробників і придбати для свого малюка все найнеобхідніше за доступною ціною всього за кілька хвилин.

Рекомендовані товари