Заняття танцями для дітей: всі за та проти

Важливо розуміти, що розвиток малюка у рівній мірі повинен включати у себе як інтелектуальне, так і фізичне навантаження. Саме на початку життєвого шляху закладаються основи: формується нервова система та опорно-руховий апарат, закріплюються м’язи та загальний стан здоров’я. Аби тіло розвивалось гармонійно й правильно, слід підібрати для малюка відповідний рівень навантаження, враховуючи фізіологічні особливості вашого чада. Одним з найбільш підходящих видів діяльності вважаються танці. В даній статті ми постарались виокремити основні плюси та мінуси цієї позиції.

Вплив на фізичне здоров’я

Заняття танцями у будь-якому віці позитивно впливають на самопочуття людини. Активні рухи допомагають покращити кровообіг, розвинути різні групи м’язів та суглоби. Порівняно з деякими видами спорту танці – абсолютно нетравматичний вид активності. За умов правильно підібраного навантаження й відсутності протипоказань можна досягнути відчутних результатів вже з перших уроків. Однак варто ставитись до вибору стилю танців дуже відповідально: він повинен не лише подобатись дитині, а й відповідати його реальним фізичним можливостям.

Вплив на психологічне здоров’я

Цей аспект є цілковито позитивним. Танці допомагають позбутись негативних емоцій та стресу, вивільнити зайву енергію. Також в танці можна проявити себе, втілити особисті переживання у вигляді фізичних рухів.

робота в парі

Розвиток пам’яті

Може здатись, що танці – це лише повторювання певної комбінації рухів, для виконання якого не потрібно докладати інтелектуальних зусиль. Насправді ж ця діяльність дуже добре допомагає розвивати пам’ять, оскільки навіть в одному танці може поєднуватись відразу декілька комбінацій, зв’язок різних рухів та кроків. Крім того, танці допомагають краще орієнтуватись у просторі.

Соціальний фактор

Далеко не кожен малюк любить увагу й може комфортно почуватись у компанії малознайомих людей. Заняття танцями може вважатись одним з найкращих способів подолати боязнь публічних виступів. А робота в парі або команді дозволить налагодити соціальні зв’язки та покращити комунікативні навички.

Естетичний смак

Танці – це не лише про розвиток тіла. Танці стосуються також розвитку душі, формування гарного смаку. Знайомство з різними музичними напрямками, хореографічним мистецтвом, а також підбір та примірка елегантних костюмів для виступу – все це допоможе вашому чаду помічати більше краси навколо й з кожним днем ставати все кращим.

розвиток душі

Позитивно вплинути на естетичний розвиток дитини також можуть допомогти аксесуари, одяг, взуття та іграшки, представлені у каталогах нашого онлайн-магазину I Love Mommy. Вашій увазі ми пропонуємо великий асортимент продукції від всесвітньо відомих дитячих брендів. Купити одяг для дитини чи будь-яку іншу необхідну для щоденного комфорту та позитиву річ ви можете у нас всього за кілька хвилин.

Рекомендовані товари