Модний одяг для підлітків

Коли, як не у підліткові часи нам хотілося чимскоріше почувати себе дорослим і виглядати відповідно? Саме цей період нашого життя формується відчуття смаку, власного стилю та вміння підбирати одяг. Через речі, які ми носимо, ми заявляємо про себе. Одяг, взуття та зачіска – це атрибути, на основі яких оточуючі люди можуть зробити висновок про наш характер та наш світогляд. Особливо гострим це питання стає для підлітків, адже кожен з них хоче виглядати стильно й не відставати від останніх світових трендів.

Дуже часто старше покоління не встигає за зміною тенденцій та не завжди схильно ставиться до бажання свого чада змінити свій зовнішній вигляд. В цій статті ми вирішили проаналізувати, який одяг зараз в моді для підлітків.

Основні риси стилів у 2022 році

Основні риси стилів у 2022 році

Перші колекції підліткового одягу у новому році засвідчили, що 2022 – це час для оригінальних експериментів та сміливих рішень. Основою більшості образів для дівчат обирають оверсайз речі, поєднуючи їх з вінтажними деталями та низом довжиною міні. Наряди для хлопців найближчим часом складатимуться зі спортивних речей, широких класичних штанів у поєднанні з масивними чоботами, в’язаним верхом у стилі хенд-мейд та аксесуарів у яскравих кольорах.

Що зараз модно для підлітків

Одяг для дівчаток поєднує у собі такі характеристики:

  • Мінімалізм форм;
  • Лаконічна палітра кольорів;
  • Жіночні образи.

Міні-довжина повертається в тренди. Стосується це як низу, так і верхнього одягу. Практично кожен стильний щоденний чи святковий дівчачий образ включає у себе речі такого типу.

Що стосується кольорів, то незалежно від сезону, тепла палітра коричневих та червоних відтінків так чи інакше має бути присутня. Рекомендується також використовувати картаті принти, принти з зображенням рослинних мотивів чи абстракції. Такі поєднання чудово виглядатимуть як для нарядів для прогулянок на вулиці, так і для строгих костюмів.

Завжди безпрограшні й особливо популярні у цьому році стануть джинсові речі. Й йдеться не лише про штани, шорти чи спідниці, а й про куртки, піджаки та жилети. На обкладинках стильних журналів можна побачити образи з речами з матеріалу денім з об’ємними рукавами широкого крою. Для сучасних підлітків стає модним те, що колись було популярним серед їхніх батьків у 80-х роках минулого століття.

Що зараз модно для підлітків

Ось кілька варіантів для періоду весна-літо:

  • Світлі шорти або широкі штани з картатим принтом, однотонний гольф, куртка в стилі гранж, кросівки на високій грубій підошві або чоботи. Як доповнення образу можна використати аксесуари металевого кольору, кепки чи панами та сонцезахисні окуляри.
  • Легке плаття з об’ємними рукавами з матеріалу з квітковими принтами чи світлої однотонної тканини, оздобленої по краях вишивкою або в’язаними деталями. На верх можна підібрати кардиган в тон до сукні чи трикотажний блейзер. На ноги – світлі високі кеди, босоніжки або ж чобітки з широким голенищем.

Для зими чи пізньої осіні рекомендуємо додати до гардеробу:

  • Куртки, піджаки оверсайз, довге пальто. Краще всього, щоб всі ці речі були натуральних кольорів, таких, як бежевий, сірий чи коричневий.
  • В’язані аксесуари, які доповнювали б верхній одяг: широкі довгі шарфи, шапки або берети, рукавички.
  • Обов’язковим у гардеробі дівчинки-підлітка має бути худі чи світшот. В залежності від особистих вподобань донечки можна підібрати однотонний варіант чи річ із зображенням улюбленого персонажал фільму чи мультфільма.

Модні речі для підлітків

Одяг для хлопчиків відповідає схожим характеристикам. Для юних модників дизайнери підліткового одягу підготували колекції з оверсайзних джинсових речей, спортивних костюмів, масивного грубого взуття, в’язаних аксесуарів та інших речей, наявність яких у образі вашого сина, дозволить йому відчути себе дорослим та стильним.

Невід’ємним елементом практично кожного образу підлітка є високі шкарпетки. Як однотонні, так і з оригінальними абстрактними чи тематичними принтами – всі варіанти користуються популярністю.

Стильний лук для холодної пори може бути таким:

  • Багатошаровий образ: об’ємний пуховий чи пальто, під який можна одягнути яскравий світшот чи худі з абстрактним принтом. Доповнити наряд можна утепленими кросівками чи чоботами зі шнурівками та товстій підошві.
  • Класичний стиль: прямі напрасовані костюмні брюки, сорочка світлого кольору, в’язана жилетка з лаконічним візерунком. Наверх одягнути шкіряну куртку або пальто з натуральної шерсті. А доповнити образ можна за допомогою краватки, сонцезахисних окулярів, міні-шапки та шкіряних рукавиць.

Весняно-літній гардероб юного модника може включати:

  • Легкі куртки у військовому стилі з широкими накладними кишенями у світлих кольорах;
  • Широкі шорти та штани;
  • Трикотажні кардигани;
  • Джинсові куртки та жилетки;
  • Комплекти з футболок та шорт чи штанів у одному принті (картаті, в полоску тощо);
  • Піджаки з об’ємними плечами;
  • Однотонні футболки.

Варто подбати про те, щоб у гардеробі хлопчика були білі або будь-які світлі кросівки, оскільки вони складають основу образів як для літнього, так і для зимового сезонів.

Як правильно підібрати одяг для підлітка

Як правильно підібрати одяг для підлітка

Варто пам’ятати, що кожна дитина – унікальна й має свої вподобання. Саме тому, оновлюючи гардероб свого чада, слід керуватись не лише порадами дизайнерів та слідувати світовим тенденціям, а й враховувати індивідуальні особливості вашої дитини й прислухатись до її думки.

В підлітковому віці хлопчик або дівчинка через свій зовнішній вигляд прагне заявити про себе одноліткам та всьому світу. І щоб бути готовим до цього, слід мати в своєму арсеналі не лише речі, які вважалися б модними, а речі, які, перш за все, підходили б за розміром й забезпечували своєму власнику комфорт та впевненість у кожному русі. Попри те, що серед цьогорічних тенденцій переважає оверсайз, під час шопінгу батькам слід переконатись, що обрані їхньою дитиною речі, будуть їй пасувати.

Купуючи одяг в інтернеті, неодмінно слід ознайомитись з таблицею розмірів бренду, оскільки у кожного виробника ці показники можуть відрізнятись. На сайті I Love Mommy ознайомитись з розміром товарів та особливостями дуже зручно, оскільки вся необхідна інформація зібрана в описі позиції. Тож лише кількох кліків вистачить для того, щоб дізнатись все про річ, яку хочеться купити для своєї дитини.