Температура води для купання новонародженого

При проведенні гігієнічних процедур особливу увагу слід приділяти температурі води, оскільки шкіра й тіло новонародженого дуже різко реагує на зовнішні подразники й потребує особливого догляду. Забезпечення правильних умов купання сприятиме здоровому розвитку малюка та підтримці його хорошого самопочуття. Перебування у воді допоможе дитині не лише очистити шкіру від забруднень, а й позбутись фізичного навантаження, отримати задоволення, а також укріпити імунітет. В цій статті ми зосередимо більше уваги на важливому факторі, а саме температурі води для купання немовляти.

При якій температурі купати новонародженого

Яким має бути оптимальний показник? Педіатри зазначають, що краще всього купати немовля у воді, температура якої буде 37 ◦С. Вона буде найбільш сприятливою для комфорту малюка, адже приблизно таку ж температуру він відчував, перебуваючи у лоні матері.

Щоб переконатись, що ванна готова, слід попередньо виміряти температуру, використавши спеціальний термометр для води. Чому так важливо слідкувати за цим? Справа в тому, що навіть невелике відхилення може стати причиною дискомфорту для вашого сина чи доньки. Якщо температура води буде підібрана неправильно, то ще не повністю готовий до різких перепадів організм малюка перегріється чи, навпаки, переохолодиться. А це, в свою чергу, може викликати інші проблеми зі здоров`ям.

При якій температурі купати новонародженого

У дитини, що тільки недавно з`явилась на світ, терморегуляційний механізм перебуває на початковій стадії свого формування. Якщо при купанні вода буде занадто гарячою, то малюк перегріється, його пори відкриються, чим можуть скористатись шкідливі бактерії. За умов купань в холодній воді можуть розвинутись запалення різного роду. Крім того, негативний досвід перших водних процедур можуть нашкодити дитині й в у психологічному плані. В майбутньому малюк може сприймати похід в ванну як щось неприємне й лякаюче. Крім цього, небажання купатись може бути пов`язане з появою боязні води.

Температура купання немовля

Окрім сприятливої температури води, до уваги слід брати й температуру повітря. Якщо існує контраст між цими показниками, ділянки тіла малюка, що не перебувають у воді, можуть переохолодитись. Або ж, навпаки, занурення у прохолодну воду може викликати у дитини неприємні відчуття й роздратування.

Рекомендується підтримувати температуру повітря у кімнаті, де планується проведення водних процедур, на рівні 22-24 градусів. В таких умовах немовля зможе отримати задоволення від перебування у ванні. А зробити його більш веселим допоможуть аксесуари для купання дитини.

Температура купання немовля

Пропозиція I Love Mommy

Якщо ви прагнете забезпечити своє чадо тільки якісними та безпечними речами, то ми точно знаємо, що вам запропонувати! В каталогах на нашому сайті ви зможете знайти одяг, взуття, іграшки, дитячі аксесуари для ванної, дитячої кімнати чи авто на будь-який смак.

Окрім широкого асортименту товарів, I Love Mommy пропонує своїм клієнтам:

  • доступні ціни;
  • гарантовану якість;
  • зручні умови оплати;
  • швидку доставку в будь-який куточок України;
  • зрозумілий інтерфейс сайту;
  • та кваліфіковану консультацію по телефону чи через онлайн-чат.

Особливої уваги заслуговує каталог товарів для немовлят. В ньому ви знайдете високоякісні ванночки для купання, зручні не лише для маленького власника, а й його батьків, рушнички для купання новонародженого, для яких характерна висока якість та екологічність, та багато іншого.

Рекомендовані товари