Святковий графік роботи: в суботу (4.05) працюємо до 14:00, неділя (5.05) і понеділок (6.05) - ВИХІДНІ. Усім бажаємо світлого Великодня!

Чи безпечні для малюків флісові речі?

Батьки, поповнюючи гардероб свого чада новими речами, часто сумніваються у тому, чи варто обирати для малюка одяг з ненатуральних матеріалів? Однозначної відповіді на це питання не існує, проте якщо синтетична тканина якісна й не викликає у вашої дитини алергічних реакцій, то виготовленому з неї одягу можна дати шанс. Що стосується фліса, то цей матеріал має чи не найбільше переваг серед усього асортименту синтетичних тканин.

Що таке фліс і в чому його особливості?

Цей матеріал являється синтетичним аналогом вовни, складається з поліестера, приємний на дотик й добре зігріває. На відміну з тканин з натуральних волокон, фліс не вбирає вологу, а проводить її, завдяки чому може не тільки відвести вологу від тіла малюка, а й надійно зберегти тепло. Корисна ця властивість і після прання, адже випрана ввечері річ зранку вже буде сухою й готовою до використання.

Фліс – дуже еластичний матеріал, тож в одязі з такого матеріалу ніщо не буде обмежувати рухи вашого малюка й приносити дискомфорт. Крім того, ця тканина «дихає», у флісовому одязі дитина не буде надмірно пітніти.

Малюкам подобаються наряди з цього матеріалу через його особливу м`якість. Фліс зручний та приємний на дотик, тому його часто використовують для пошиття одягу на кожен день. На відміну від натуральної вовни, фліс не «колеться» й не викликає алергії.

Різновиди фліса

Різновиди фліса

Фліс поділяють на:

  • -  односторонній;
  • -  двосторонній.

Одностороння флісова тканина – тонка й легка, призначається для виготовлення одягу для теплої погоди чи носки в приміщенні (дитячі костюми, комбінезони, реглани тощо). Двосторонній фліс значно товстіший, з нього шиють светри, шапки, рукавиці й багато іншого. Інколи з такої тканини виготовляють підкладки для зимового взуття, зимових штанів та курток.

Існує й інша класицікація:

  • - мікрофліс (100 г/м.кв) – найтонша тканина, одяг з якої підходить для теплої погоди;
  • - Polartec (100-300 г/м.кв) – фліс середньої щільності. З нього виготовляють речі, які одягають під верхній одяг (светри, реглани);
  • - Polartec Bipolar (200-300 г/м.кв) – найтовщий фліс. З такого матеріалу шиють теплий верхній зимовий та демісезонний одяг.

Як носити флісовий одяг

Як носити флісовий одяг?

Оскільки фліс погано вбирає вологу, його не варто одягати на голе тіло. Флісовий одяг добре підходить у якості проміжного або верхнього шару наряду. Кофтинки з цього матеріалу рекомендовано надягати на бавовняну футболку або термобілизну, комбінезони та костюми – під зимову куртку. Так речі з флісу найкраще виконуватимуть свої основні функції – збереження тепла, відведення вологи й захист від холоду.

Магазин дитячих товарів I Love Mommy вашій увазі пропонує високоякісний одяг з флісу та інших матеріалів за доступними цінами. В нашому каталозі представлено продукцію від відомих американських брендів на будь-який смак, тож ви неодмінно зможете знайти підходящий для свого малюка варіант!

Рекомендовані товари