Що розвиває малювання у дітей

Впродовж всього життя людина має можливість займатись безліччю справ, займатись різними видами хобі, відкривати для себе нові галузі. Проте саме в дитячі роки формуються наші вподобання, які згодом мають свій вплив на нас дорослих. В цій статті ми поговоримо про малювання, переваги цього заняття та те, яку користь воно приносить для нашого тіла, мозку та душі.

Користь малювання для дітей

Спеціалісти стверджують, що цікавість дитини до малювання неодмінно слід заохочувати. Варто бути уважним до вподобань свого чада й як тільки ви побачите, що малюк взяв у руки олівець й з задоволенням намагається виводити на папері фігурки – зробіть все можливе для того, аби цей інтерес не зник. Способів заохочення є декілька: вчити дитину образотворчому мистецтву самостійно або ж віддати її у гурток малювання чи записати у художню школу.

Перешкоджати самому процесу не потрібно. Не намагайтесь допомогти дитині зобразити бажане, оскільки, по-перше, ви можете не до кінця зрозуміти, що саме на думці у малюка й внаслідок своєї хибної інтерпретації зіпсуєте весь процес, й по-друге, створення картини вчитиме дитину самостійності, охайності та відповідальності.

Користь малювання для дітей

Що розвиває малювання у дітей

Заняття образотворчим мистецтвом є дуже корисним з багатьох причин:

  1. Розвиток дрібної моторики рук. Це, в свою чергу, позитивно впливає на розвиток мислення, пам’яті, координації, зору та мови. Під час малювання між обома півкулями мозку утворюється безліч важливих зв’язків, оскільки кожна з них бере участь в роботі.
  2. Розвиток терплячості. Уроки малювання здатні зробити дитину більш дисциплінованою. Працюючи на картинкою, маленький художник буде повністю концентруватись на занятті, не розфокусовувати свою увагу.
  3. Розвиток вміння самовираження. Творчість – це один з найбільш доступних способів відкрити себе. Малюючи, дитина зможе перенести на папір свої вподобання чи, навпаки, страхи. Малювання може вважатись специфічним способом психотерапії. Й регулярність таких практик матиме беззаперечно позитивний ефект на емоційний стан малюка.
  4. Розвиток смаку. Пізнання образотворчого мистецтва передбачає не лише сам процес малювання, а й знайомство з теорією мистецтва, творами видатних художників. Оточуючи себе естетичними речами, дитина буде розвивати свій власний смак.
  5. Розвиток уяви. Ця риса характерна чи не для кожного митця. Створивши для своєї дитини можливість малювати, ви допоможите їй розвинути вміння, яке стане корисним у будь-якому її майбутньому починанні.
  6. Розвиток працелюбності. Якщо перші картинки можуть створюватись малюком лише заради розваги, то пізніше, поринаючи все глибше у світ малювання, дитина до кожної своєї роботи буде ставитись серйозно та відповідально. Такий підхід допоможе їй зрозуміти цінність не лише власного часу й витрачених сил, а цінність людської роботи в принципі.
  7. Розвиток вміння соціалізуватись. Маючи улюблену справу, ваше чадо зможе знайти однодумців й швидше та простіше налагодити з ними контакт. Якщо дитина буде відвідувати художню школу чи гурток з малювання, то зможе перебувати у натхненній атмосфері, тішитись успіхам своїх «колег» й ділитись результатами власних маленьких перемог.

Що розвиває малювання у дітей

Коли дитина може почати малювати

Якщо поряд з дитиною будуть фарби й листок паперу, то інтерес до малювання у дитини може виникнути раніше, ніж їй виповниться рік. Важливо зазначити, що для найменших слід купувати лише безпечні фарби. Рекомендується обирати пальчикові фарби, а у якості полотна брати папери великих форматів.

З часом вміння малювати ставатимуть кращими, а сюжети картин - складнішими. Якщо спершу дитина буде намагатись зобразити якісь абстракції, то з часом вони зможуть перерости у чіткі об’єкти, а ще пізніше – у справжні картини з самостійним сюжетом.

Коли дитина може почати малювати

Де купити все необхідне для малювання дитині в Україні

Рекомендуємо завітати до каталогів нашого онлайн-магазину I Love Mommy. Вже впродовж кількох років ми співпрацюємо з низкою відомих американських та українських брендів, продукція яких створюється на основі вподобань маленьких художників по всьому світу. Тож ми переконані, що серед широкого асортименту запропонованих нами позицій ви зможете знайти те, що допоможе зробити творчий шлях вашого сина або доньки значно комфортнішим та ефективнішим.

У нас ви можете купити фарби, олівці, фломастери, альбоми для малювання, пензлики, розмальовки та цілі набори для творчості. Детальний опис кожного товару на сайті зможе дати вам достатньо інформації для здійснення вибору. В I Love Mommy ви також можете замовити консультацію спеціаліста. Наші менеджери в онлайн-режимі чи по телефону зможуть відповісти на всі питання стосовно товарів, способів оплати та доставки.