Святковий графік роботи: в суботу (4.05) працюємо до 14:00, неділя (5.05) і понеділок (6.05) - ВИХІДНІ. Усім бажаємо світлого Великодня!

Де відпочити з грудною дитиною

Всі батьки погодяться, що подорожувати з грудною дитиною – це непросто. Дуже часто сімейний відпочинок з новонародженим насправді не дає батькам можливості для відпочинку як такого. Однак якщо добре розпланувати все заздалегідь, то і дорослі, і малі, зможуть провести час разом без проблем, набратись сил, зміцнити своє здоров’я та перезавантажитись. В цій статті ми вирішили детальніше розглянути місця, де відпочити з маленькою дитиною буде в задоволення, а також як правильно підготуватись до цієї події.

Перш за все, слід зазначити, що згідно з політикою більшості туристичних операторів, перевізників та авіакомпаній грудною дитиною вважається малюк віком до 2 років. Цей нюанс дозволяє придбати квиток для чада зі знижкою, безкоштовно взяти з собою коляску, обрати в подорожі дитяче меню тощо. Деякі готелі також пропонують свої переваги для відвідувачів з дітьми. Це може бути можливість переселення у більш просторну кімнату, облаштувати номер додатковим ліжечком для малюка чи спеціальним дитячим ліжечком, скористатись ігровою кімнатою за знижкою або безоплатно та інше. Отож варто розуміти, що, подорожуючи зі своїм малюком, можна скористатись приємними бонусами, що можуть зробити поїздку більш комфортною для всіх членів родини.

Де відпочити з грудною дитиною

Як подорожувати з немовлям

Організувати відпочинок всією сім’єю можна у два способи:

  1. За системою «все включено».
  2. Чи у стилі «як вдома».

Заселившись в готель, де «все включено», слід бути готовим до того, що розпорядок дня мам і тат не час відпустки не буде включати у себе готування їжі, прибирання й інших щоденних справ. Кожен член сім’ї матиме можливість обрати меню відповідно до власних побажань, а поза тим релаксувати на пляжі, плавати в басейні, займатись спортом й інше.

Є й ті, кому такий спосіб часопроведення не до душі. Деколи перевага надається окремим апартаментам у туристичному місці, обстановка яких включатиме у себе повністю оснащену кухню. Вагомим плюсом стане наявність ринку чи продуктових магазинів поряд з житлом, а також парків чи узбережжя у пішій доступності.

Перший варіант дозволить батькам мінімізувати список щоденних справ, а другий – зекономити кошти, оскільки «все включено» передбачає вищі витрати за широкий список можливостей, які надає готельний комплекс.

Як подорожувати з немовлям

Куди поїхати відпочивати з грудною дитиною

Попри бажання дорослих вирушити у теплі краї, варто розуміти, що різкий перепад температур може стати справжнім стресом для дитячого організму. Неготова до сильної спеки дитина може отримати тепловий удар або зіткнутись з іншими проблемами зі здоров’ям.

Куди поїхати відпочивати з грудною дитиною

Аби уникнути таких ситуацій, педіатри рекомендують поступово готувати малюка, а саме практикувати закаляння, не нехтувати фізичними вправами та у обов’язковому порядку подбати про регулярний прийом вітамінів.

Крім цього, не зайвим буде оформити страховку. Навіть якщо скористатись нею не доведеться, краще бути впевненим у тому, що у разі чого ваш малюк зможе отримати повноцінну відповідну допомогу.

Куди поїхати з грудною дитиною

Список місць для літнього відпочинку з немовлям є досить обмеженим. Такі країни, як Кіпр, Туніс чи Арабські Емірати розглядати не варто, оскільки в день температура там не опускається нижче 30 градусів. Для дитини перенести таку спеку буде непросто. Та й далеко не всі дорослі будуть готові до високих температур.

Одним з найкращих варіантів для сімейного відпочинку є поїздка на чорноморське узбережжя. В Україні існує безліч місць з красивими пляжами, придатними для відпочинку з дітлахами. Наявність рослинності на берегах дозволить у разі чого приховатись від спеки, а розвинена інфраструктура у туристичних містах забезпечить всім необхідним для веселого дозвілля.

Досвідчені мандрівники з малюками рекомендують також звернути увагу на відпочинок у Болгарії. М’який клімат (до 27 градусів вдень), привітні люди, високий рівень сервісу – все це вже не один рік приваблює мандрівників з усього світу саме до Болгарії. Ця країна пропонує навіть окремі курорти для відпочинку з дітьми!

Якщо вам до вподоби відпочинок на берегах Середземного моря, то Туреччина – один з найбільш оптимальних варіантів. Там знайдуться відпочинкові місця на будь-який смак: як пустинні курорти, де можна насолоджуватись природою і ніжитись під сонцем, так і стильні готелі, де є все необхідне для максимально комфортного відпочинку навіть за умов 30-градусної спеки.

Де купити все необхідне для відпочинку з малюком?

В інтернет-магазині I Love Mommy можна знайти дитячі товари на будь-який смак! Ми пропонуємо широкі каталоги літнього одягу та взуття для новонароджених хлопчиків та дівчаток, купальні та спортивні костюми, а також аксесуари для подорожей.

Рекомендовані товари