Як обрати стіл та стілець для дитини

З усього переліку предметів інтер`єру житла найважливішими вважаються стіл та стілець. Якість та зручність цих меблів прямо впливають на загальний рівень комфорту життя всіх мешканців. Особливої уваги при виборі на експлуатації потребують дитячі меблі. В цій статті ми розповімо про типи стільців та критерії їхнього вибору.

Як вибрати стілець для годування дитини

Стільчик для годування - це не лише місце для прийому їжі. В ньому малюк зможе відпочивати, бавитись та навіть дрімати!

Ці меблі бувають різних типів:

  • класичні (високі);
  • навісні;
  • бустери;
  • трансформери.

Високий стілець для годування дуже зручний та компактний. При потребі його можна легко скласти, у такому вигляді він займає дуже небагато місця. Більшість моделей класичних стільчиків для годування оснащені знімним столиком та механізмом регулювання сидінням.

Бустери та навісні стільчики для годування обирають в родинах мандрівників чи ті, хто звик вести активний спосіб життя. За своїм зовнішнім виглядом такі моделі вигідно виділяються на фоні класичних стільчиків. Не уступають вони й в своїй функціональності.

Навісні моделі стільчиків для годування кріпляться прямо на стаціонарний класичний кухонний стілець. В такому стільчику малюк зможе відчути себе частиною компанії, що трапезує за великим столом. По такому ж принципу використовуються й бустери.

Стільчики-трансформери – це справжній виклик для традиційних уявлень. Меблі такого типу можна використовувати впродовж багатьох років, перетворивши стільчик для годування, необхідний у перші роки життя малюка, у зручний стіл для малювання чи письмових робіт.

Найпоширеніший варіант - 2 в 1: стіл-стільчик для годування. Зустрічаються також і комбінації стільчика для годування з колискою, гойдалкою, шезлонгом, ходунками тощо. Деякі виробники пішли ще далі - зробили 3 в 1. Це - ліжко, качеля, стільчик одночасно. Є і 4 в 1 (те ж саме, плюс ходунки). Стільчик згодом можна перетворити в парту. Такі меблі слугуватимуть своєму маленькому власнику аж до досягнення ним 6-річного віку.

yak-vibrati-stіlec-dlya-goduvannya-ditini

Що врахувати при виборі стільчика для годування

Основними критеріями вибору дитячих меблів такого типу вважаються:

  1. Мобільність.

Мати змогу легко й зручно перемістити меблі – це стовідсотковий плюс. Якщо у вас велика кухня, стільчик для годування з коліщатками дозволить мамі без проблем рухатись про приміщенню й завжди бути поряд з малюком. Й для дитини такі «маленькі подорожі» стануть цікавою забавкою. Сучасні дитячі крісла для годування можуть мати одну або навіть кілька пар коліщаток. Все залежить від ваших вподобань та фінансових можливостей.

Якщо ж вибір впав на стільці для годування без коліщаток, то це не означає, що доведеться бути постійно прикріпленим до конкретного місця на кухні. Стаціонарні дитячі крісла є досить легкими, тож мама чи тато за потреби й без особливих зусиль зможе перенести крісло у потрібну точку.

    2. Компактність.

Як вибрати стільчик для годування дитини, якщо у вашій квартирі не так вже й багато місця? Відповідь проста: слід обрати компактний стільчик. Стане в нагоді вона і в подорожах: всього кілька простих рухів – і стільчик у складеному вигляді готовий до поїздки.

    3. Функціональність.

Чим більше опцій включають у себе меблі – тим краще. Стосується це і стільців для годування. Враховуючи те, що процес споживання їжі може займати у дитини тривалий час, крісло, в якому малюк буде перебувати, повинно бути максимально комфортним та створювати відчуття затишку.

shho-vraxuvati-pri-viborі-stіlchika-dlya-goduvannya

Як обрати стіл для школяра

Для школярів їхня кімната стає не лише приміщенням для сну та ігор, а й робочим місцем та особистим куточком для занять творчістю. До того ж, вподобання дітлахів змінюються дуже швидко, а інтер’єр кімнати завжди повинен відповідати смакам свого власника та бути своєрідним вираженням його настрою.

Стіл та стілець - незамінні предмети у дитячій кімнаті, оскільки вони забезпечують повноцінне місце для комфортного навчання та дозвілля. Оскільки школярі ростуть досить швидко, то очевидно, що стілець та стіл, за яким ваше чадо сиділо у шестирічному віці буде дуже незручним для нього у 11 років. Вирішень цієї проблеми є кілька: можна щороку купувати нові меблі, які підходили б дитині за розміром, або ж здійснити одноразову покупку стола та стільця з регульованими по висоті ніжками. Таким чином ви позбавите себе зайвих турбот і облаштуєте дитяче приміщення універсальними та оригінальними предметами інтер’єру.

Не варто забувати про полиці. Чим більше у кімнаті буде місць для збереження одягу, книг, іграшок та дрібних речей – тим краще. З початком шкільної пори дитина вчиться самостійності та організованості, тому слід зробити все для того, щоб це вдавалось їй без особливих перешкод. Батькам мають подбати про надійне кріплення полиць на стіні та, що є не менш важливим, доступну для дитини висоту їхнього розміщення.

Як правильно обрати письмовий стіл для дитини

Дитячий письмовий стіл повинен бути стійким та міцним. Висота конструкції повинна бути до 45 см., ширина - 55 см. Якщо габарити більше зазначених, то 3-х і 4-х річній дитині буде некомфортно сидіти. Дітям віком до п'яти років рекомендується обирати стіл зі широкою стільницею.

Приступивши до вибору столу для дитини, слід пам`ятати про важливий момент: зір та постава малюка не повинні постраждати. Саме тому підбирати стіл потрібно відповідно до індивідуальних потреб його майбутнього власника

Письмовий стіл - це перше робоче місце дитини, головне завдання якого налаштувати малюка на робочий лад. Також він повинен вписатися в інтер'єр кімнати і вигідно доповнювати його. Якщо кімната невелика, і немає можливості поставити стіл біля вікна, потрібно розташувати його біля стіни. Ще поблизу столу повинна бути розташована одна розетка або відразу кілька. Це потрібно, щоб включити настільну лампу або комп'ютер. Психологи радять купувати стіл для першокласника за рік-півтора до початку навчання. Звичне місце знімає у дитини стрес, який викликаний шкільними буднями.

yak-pravilno-obrati-pismovij-stіl-dlya-ditini

Як вибрати стілець для дитини для навчання

Нові меблі школяра повинні характеризуватись:

  • Зручністю. Положення, яке займає дитина при сидінні повинна бути комфортною. Конструкція крісла повинна підтримувати хребет в його анатомічно правильній позі за умов розміщенні ніг на підлозі чи іншій опорі.
  • Надійністю. Конструкція повинна бути стійкою, виготовленою з міцних матеріалів (алюміній або сталь). Якщо крісло оснащене коліщатками, то вони обов`язково повинні мати коліщатка-фіксатори.
  • Безпечністю. Слід надавати перевагу кріслам, виготовленим з екологічно чистих матеріалів. В списку найкращих варіантів метал та деревина.
  • Практичністю. Так, як стілець використовуватиметься регулярно, регулярним повинен бути й догляд за ним. З погляду на це краще всього обирати меблі з покриттям, яке можна було б легко очищувати від забруднень. Інший варіант – змінні чохли, які за потреби можна попрати.

Особливу увагу також слід приділити формі спинки письмового стільця. Цей елемент конструкції має значний вплив на зручність посадки та формування хребта дитини.

Види форм спинки:

  • Цілісна. Повторює вигини спини, підтримує тіло в потрібній позиції. Може встановлюватися на опори маятникового типу, що дозволяє зберігати природну рухливість хребта.
  • З валиками. Додаткові елементи дозволяють максимально точно відтворити анатомічно правильну позу. Забезпечують додаткові точки опори, які знімають навантаження з хребта.
  • Подвійна. Складається з двох незалежних елементів, які можуть змінювати своє положення. Це дозволяє належним чином зафіксувати позу. Дитина перебуватиме у своєрідному зручному «корсеті».

Що стосується зовнішнього вигляду крісла, то рекомендується надавати перевагу меблям пастельних тонів й уникати предметів, оздоблених яскравими кольорами. Вибір стільця та столу для дитини повинен здійснюватись з урахуванням побажань самого малюка, а також особливостями інтер`єру, в якому ці предмети в подальшому будуть розміщуватись.

yak-vibrati-stіlec-dlya-ditini-dlya-navchannya

Що ми пропонуємо?

I Love Mommy – це місце, де ви зможете знайти все необхідне для дозвілля й навчання свого сина чи доньки. На нашому сайті представлено каталоги товарів для дітлахів різного віку: нагрудники для новонароджених, пляшечки, стільчики для годування, дитячий посуд, канцелярія, іграшки, одяг, взуття й багато іншого.

 

 

Рекомендовані товари