Топ товарів для першого прикорму малюка

Принципи прикорму малюків, якими послуговуються сучасні батьки, - це комбінація передових розробок у сфері науці та досвіду їх практичного впровадження. Спеціалісти-гастроентерологи, гепатологи, нутриціологи й педіатри вивели низку загальних рекомендацій, слідування яким дозволить правильно долучити дитину до повноцінного раціону харчування. Варто зазначити, що вчасне введення прикорму впливає не лише на гармонійний фізичний розвиток чада, а й на роботу його нервової системи й перебіг психомоторного розвитку.

З чого почати перший прикорм малюка

Як зазначають медики, травний тракт і робота нирок дитини стають готовими до прийняття й засвоєння прикорму у віці 4 місяців після народження. Впродовж періоду з 5 до 6 місяців малюк схильний до розвитку всіх необхідних моторних рухів, необхідних для споживання їжі, відмінної від грудного молока. Така їжа повинна бути відповідної консистенції й температури, а також надаватись новонародженому у відповідний спосіб.

Введення прикорму не передбачає виключення грудного вигодовування. Комбінування цих двох процесів набагато знижує ризик появи респіраторних інфекцій та захворювань шлунково-кишкового тракту.

z-chogo-pochati-pershij-prikorm-malyuka

Коли давати перший прикорм малюку

Перший прикорм рекомендується вводити в період ранкового годування, що традиційно припадає на 9-11 годину ранку. Так батьки забезпечують собі шанс слідкувати за станом малюка й його реакцією на нові продукти впродовж всього дня.

Перша доза нових продуктів не повинна містити цукру чи солі й складати близько 0,5 – 2 чайних ложок. Варто враховувати емоційний стан малюка й не наполягати на споживанні незнайомої для нього їжі. Якщо дитина відмовляється чи перебуває у неспокійному чи втомленому стані, перенесіть прийом їжі на пізніше чи взагалі на інший день.

Давши спробувати дитині новий продукт, спостерігайте за реакціями на тілі. Якщо немає жодних висипів на шкірі чи змін у самопочутті, дозу прикорму можна збільшити вдвічі вже на наступний день. Поступово прикорм можна довести до вікової норми (80 – 200 г). Якщо ж було помічено алергічні реакції, слід припинити вживання певного продукту на термін до трьох днів й неодмінно звернутись до педіатра з консультацією.

Варто пам`ятати, що слід давати малюку куштувати продукти кожен окремо: спочатку тільки кабачок, помідор, кашу, м`ясо тощо. Змішані страви слід давати дитині після того, як для неї будуть знайомі всі компонтети.

koli-davati-pershij-prikorm-malyuku

Перший прикорм для малюка

Найкращий варіант для першого прикорму чотирьохмісячному немовляті – це овочеве або фруктове пюре, що складається з одного компонента. Якщо дитина має проблеми з набиранням ваги, то у якості першого прикорму можна обрати каші (рисову чи гречану).

Такі продукти, як цвітна капуста,кабачок, гарбуз, броколі є низькоалергенними овочами, що містять велику кількість поживних речовин, необхідних для організму малюка. Вони входять в десятку найважливіших позицій у раціоні новонародженого, оскільки в своєму складі мають достатню кількістю білків, клітковини й різноматнітних мікроелементів.

Основні товари для першого прикорму дитини

Коли в раціон дитини поступово починають включати «дорослі» продукти, стає складно уявити щоденні турботи без спеціальних пристосувань.

Незамінним предметом на кухні стає столик для годування. За ним дитинка почуватиме себе більш впевнено й комфортно. Готування малюка за таким столиком буде набагато зручнішим і для батьків. Підростаючи, малюк почне почувати потребу у власних приборах для прийому їжі, тож батькам потрібно буде обзавестись спеціальним дитячим посудом, що включає у себе тарілку, ложечки, вилочки, чашечки й інше. Ці мініатюрні версії посуду продаються як в наборах, так і поодинично, тож можна буде купити цілий комплект з усіма необхідними елементами або ж скомпонувати його самостійно, обираючи кожну деталь окремо.

Сучасні дитячі бренди особливо дбають про якість продукції, яку виготовляють. Для створення дитячого посуду використовуються спеціальні матеріали, які не виділяють небезпечних речовин під впливом високих температур, легко та швидко очищуються від залишків їжі й інших забруднень, стійкі до механічних пошкоджень, а також дуже прості та зручні у використанні.

До моменту першого прикорму й здатності дитини самостійно вправлятись з посудом, у вашого сина чи донечки можуть з`явитись улюблені персонажі мультфільмів чи улюблені кольори. Дитячі товари вражають своїм різноманіттям, існує безліч моделей товарів для годування з зображенням мультиплікаційних героїв, посуд для найменших виготовляється у широкій палітрі відтінків. Зважаючи на це, ви без зайвих труднощів зможете підібрати посуд й інші необхідні речі для годування відповідно до вподобань свого чада.

Якщо ви надаєте перевагу якісній продукції й не маєте на меті економити на здоров`ї та комфорті своєї дитини, пропонуємо вашій увазі каталоги товарів нашого онлайн-магазину I Love Mommy. Дитячий посуд, дитячі пляшечки та стаканчики, термоупаковки для дитини, нагрудники й різні види слюнявчиків – все це ви можете знайти у нас за лічені секунди. Зручний інтерфейс сайту, широкий вибір товарів й можливість оплатити замовлення, не виходячи з дому, та замовити доставку прямо під двері квартири перетворить процес покупки в Інтернеті в справжнє задоволення!

Рекомендовані товари