Як навчити дитину кататись на біговелі

Впродовж останніх років великою популярністю почали користуватись біговели. Цей транспортний засіб являє собою аналог велосипеда. Та на відміну від велосипеда біговел не має педалей й інших класичних для такого типу конструкції елементів. В цій статті ми детальніше розглянемо, чому він так подобається дітям та як швидко навчити ним користуватись.

Як кататись на біговелі

Як кататись на біговелі

Основні функції цього засобу – це навчити свого маленького користувача тримати баланс, покращити свою координацію та урізноманітнити дозвілля. Під час катання на біговелі дитині потрібно почергово відштовхуватись від землі, тим самим приводячи свого колісного друга в рух.

Спеціалісти зазначають, що біговел може стати чудовим подарунком дітям, починаючи з півторарічного чи дворічного віку, оскільки саме цей період є особливо важливим у формуванні опорно-рухового апарату.

Як навчити дитину кататись на біговелі

Як навчити дитину кататись на біговелі

На відміну від навчання їзді на велосипеді, навчання їзді на біговелі потребує значно менше часу та зусиль. Конструкція велобалансира є нескладною, надійною та стійкою, тож освоїти управління ним при бажанні дитина зможе за коротний час.

1. Перший крок – це показати дитині як потрібно рухатись на біговелі.

Якщо чадо вже впевнено ходить, то з ходьбою на розставлених на невелику відстань ногами проблем у нього виникнути не повинно. Аби звикнути до нової речі малюк спершу може просто ходити з біговелом між ногами. З часом впевненості у власних силах стане більше й дитина буде сідати на нього і намагатись керувати засобом. Батькам варто подбати про те, щоб сидіння розміщувалось на достатній для маленького користувача висоті й відповідало його віку та вмінням. Правильно розміщене сідло повинно бути зафіксовано так, щоб сидячи на ньому дитина у положені напівзігнутих ніг могла діставати до землі.Якщо чадо вже впевнено ходить, то з ходьбою на розставлених на невелику відстань ногами проблем у нього виникнути не повинно. Аби звикнути до нової речі малюк спершу може просто ходити з біговелом між ногами. З часом впевненості у власних силах стане більше й дитина буде сідати на нього і намагатись керувати засобом. Батькам варто подбати про те, щоб сидіння розміщувалось на достатній для маленького користувача висоті й відповідало його віку та вмінням. Правильно розміщене сідло повинно бути зафіксовано так, щоб сидячи на ньому дитина у положені напівзігнутих ніг могла діставати до землі.

2. Другий крок полягає у тому, щоб навчити правильно стартувати, гальмувати та повертати.

Краще всього проводити уроки в безпечній та знайомій для дитини обстановці. Підходящим для уроків місцем може стати дитяча кімната чи вітальня (якщо це дозволяє площа приміщення), присадибна ділянка, парк тощо.

3. Фінішна пряма навчального процесу пов’язана з удосконаленням самої їзди.

Ознайомившись з основами, дитина все ще може бути психологічно не готовою до використання біговела. У такому випадку саме мама й тато зможуть стати не лише вчителями, а й хорошими друзями, які зможуть підстрахувати у потрібний час та підтримати маленького водія. Варто завжди бути поряд з дитиною під час її практики, слідкувати за технікою виконання поворотів й легенько притримувати її за одяг для того, щоб малюк не впав.

Окрім надійного біговела, слід забезпечити його власника й елементами захисту, такими, як шолом, наколінники та налокітники. Знайти потрібні речі за доступними цінами з легкістю можна на сайті онлайн-магазину I Love Mommy.

Рекомендовані товари