Як привчити малюка до горщика

Перші роки життя дитини пов`язані з вивченням важливих і дуже необхідних вмінь, які в подальшому вона буде застосовувати впродовж всього життя. Контролювати своє тіло, розуміти його потреби й вчасно їх задовольняти – одне з них. Привчити малюка до горщика – непросте завдання для більшості батьків, проте існують способи зробити це так, аби не злякати й не травмувати дитину й допомогти їй стати більш самостійною.

 1. Проведіть «знайомство» дитини з її горщиком. Дозвольте малюку звикнути до цього нового для нього предмета, поясніть для чого він потрібен, а також як саме та коли ним потрібно користуватись.

2. Привчайте до регулярності. Спеціалісти рекомендують садити дитину на горщик щоденно після та перед сном, після прийому їжі та перед прогулянкою.

3. Поступово відмовляйтесь від підгузників. Користуйтесь цими предметами гігієни вдома якомога рідше або взагалі відмовтесь від них. З часом робіть більший крок й відправляйтесь без підгузника на прогулянку.

4. Разом зі своїм чадом оберіть найбільш комфортне для горщика місце й не змінюйте його розташування. Так дитина впевнено вирушатиме за потреби у чітко визначене місце.

5. Не сваріть дитину, якщо щось пішло не так. Процес звикання до горщика – непростий і деколи супроводжується неприємними ситуаціями. Якщо дитина не встигла добігти до горщика – за це не слід карати. Це слід використати як привід ще раз пояснити для чого потрібен «дитячий туалет» й повторно пояснити правила користування ним.

6. Хваліть та заохочуйте дитину за її перші успіхи. Відчуття розуміння й підтримки з боку батьків неодмінно допоможуть дитині швидше звикнути до «дорослих правил» життя.

7. Прислухайтесь до потреб та побажань свого малюка. Якщо дитині незручно або не хочеться користуватись горщиком, який ви для неї обрали, це може свідчити про те, що він не підходить з фізіологічних причин. Пам`ятайте, що в жодному разі не можна примушувати дитину користуватись горщиком, який викликає у неї дискомфорт. Це може викликати страх й відразу до нього. Краще замініть наявний горщик на більш зручну модель.

8. Забезпечте атмосферу усамітнення. Звикнути до нових відчуттів дитині буде набагато простіше, коли навколо не буде зайвих людей й чужих очей. Тож краще розмістити горщик там, де малюк зможе побути наодинці.

Як привчити малюка до горщика

Який горщик для дитини купити?

Дуже важливо, аби ця річ не асоціювалась у дитини з іграшкою. Малюк повинен зрозуміти призначення горщика й ставитись до нього перш за все як до індивідуального предмету гігієни. З погляду на це, рекомендується відмовитись від моделей у вигляді машинок, тронів, літаків тощо й надавати перевагу лаконічним та зручним горщикам. Для дівчаток можна придбати горщики будь-якої форми, а конструкція горщиків для хлопчиків передбачає наявність спеціальної перегородки попереду.

Широкий асортимент всіх необхідних товарів для дітей за доступними цінами можна купити у онлайн-магазині I Love Mommy. Вашій увазі ми пропонуємо продукцію від перевірених часом всесвітньо відомих брендів, у якості якої не доведеться сумніватись. Тож не вагайтесь й приділіть кілька хвилин вільного часу вибору чудового подарунка для своєї дитини у нашому магазині!

Який горщик для дитини купити

Рекомендовані товари