Як дитині краще ходити вдома: босоніж чи у взутті

Існує безліч міфів про те, що ходіння босоніж є шкідливим для здоров’я малюка й що з буквально перших місяців життя в гардеробі дитини неодмінно повинні бути м’які домашні капці. Ми розібрались у тому, в що слід вірити, й ділимось цими знаннями з вами.

Коли потрібно ходити у взутті

Потреба у домашньому взутті виникає тоді, коли на це є рекомендація лікаря-ортопеда. А вона виникає, коли дитині діагностують плоскостопість, вальгусну та варусну деформацію гомілки чи порушення опорно-рухового апарату.

Вибір дитячого домашнього взуття – непроста справа, оскільки воно повинно бути ортопедичним й відповідати індивідуальним характеристикам вашого чада. На цьому елементі гардеробу однозначно не слід економити, оскільки від того, наскільки якісним і вдало підібраним буде взуття, залежить здоров’я малюка та його хода.

Ще одна причина – низька температура підлоги. Ходити по холодному покриттю не варто й дорослим, а малюкам - особливо. М’які кімнатні капці та теплі шкарпетки зможуть зберегти ніжку малюка в теплі, проте не допоможуть їй правильно сформуватись. Для тих дітей, які тільки почали робити свої перші кроки, слід обирати тільки якісне шкіряне взуття з надійними застібками, ступінатором та високим задником. В ньому малюк буде почуватись впевнено й комфортно.

Коли потрібно ходити у взутті

Коли можна ходити без взуття

Якщо ніжки вашого чада розвиваються без проблем, то наполягати на тому, щоб він неодмінно одягав взуття, не варто. До того ж, рідко хто з малюків полюбляє ходити у капцях вдома.

Для профілактики спеціалісти рекомендують використовувати у якості покриття підлоги різні за фактурою та щільністю матеріали (лінолеум на кухні, килим у вітальні, гумовий коврик у ванній, паркет у спальні тощо). Кожен з них стане своєрідним тренажером для малюка.

З особливою увагою слід підійти до облаштування ванної кімнати. Слідкуйте за тим, щоб малюк не стояв босими ніжками на плитці. Це допустимо лише тоді, коли у вашій ванній підлога з підігрівом.

Правильному розвитку й формуванню стопи допоможе наявність у домі спеціальних масажних ковриків. Деякі з них являють собою відрізок матеріалу з карманчиками, кожен з яких наповнений різними дрібними предметами (крупа, гладкі камінчики тощо), існують і оригінальні гумові варіанти. Ходіння по різними нерівним поверхням будуть тренувати м’язи ніг малюка й укріплювати їх.

Коли можна ходити босоніж

Що ми можемо запропонувати

Якщо ви шукаєте якісні та практичні дитячі речі за доступними цінами – ласкаво просимо до онлайн-магазину I Love Mommy. Вашій увазі ми пропонуємо широкий асортимент товарів від найкращих світових виробників, в списку яких:

  • - Carter`s;
  • - Oshkosh;
  • - H&M;
  • - Old Navy;
  • - Jumping Beans;
  • - Okie Dokie;
  • - Morekids;
  • - Cherokee та низка ін.

На нашому сайті ви з легкістю зможете ознайомитись з каталогом одягу та взуття, а також аксесуарів для дітлахів різного віку та порадувати своє чадо красивим подарунком.

Рекомендовані товари