Як вибрати перший велосипед дитині

Вибір велосипеда для дитини - дуже важливе і відповідальне заняття. Особливо якщо це найперший двоколісний друг вашого сина чи дочки.

У дитинстві велосипед є не тільки способом пересування, але і тренажером, і елементом соціалізації, від якого залежить спосіб проведення дозвілля. У цій статті ми поділимося з вами корисною інформацією, яка допоможе зробити вдалу покупку.

Фактори вибору дитячого велосипеда

Щоб зробити вдалу покупку, слід враховувати наступні критерії:

  • - вік дитини;
  • - стать дитини;
  • - зріст та вага;
  • - фізичну підготовку малюка;
  • - рівень витривалості дитини;
  • - особисті вподобання;
  • - можливий термін експлуатації транспортного засобу;
  • - і місцевість, в якій буде використовуватися велосипед.

Відповідність типу велосипеда віку малюка

Дітям від 1 до 3 років

У такому віці найкраще обзавестися триколісною моделлю велосипеда. На ринку сьогодні представлено безліч таких моделей, тому вибирати можна, керуючись матеріальними можливостями і смаковими уподобаннями. Але безпека малюка понад усе. Тому потрібно вибирати легкі і зручні моделі.

Дітям у віці 2-6 років

На зріст до 115 см, який досягають діти у віці від 2 до 6 років, підходять моделі зі сталевою або алюмінієвою рамою і додатковими коліщатками. Більшість велосипедів такого типу оснащені пенопластовим захистом керма, щитками, що захищають від бруду з коліс, а також захистом ланцюга, яка перешкоджає потраплянню в неї одягу під час їзди.

Дітям від 6 до 8 років

Велосипеди для старших дітей виробляються вже без додаткових коліс. Вони можуть мати обідні гальма і кілька передач, з якими малюк буде в силах самостійно розібратися і впоратися. Маленький власник такого велосипеда зможе кататися, як дорослий, підбираючи потрібну передачу у відповідності з рельєфом дороги.

Для дітей від 8 років

Зріст дітлахів в цьому віці досягає позначки 130 см і вище, тому для них можна вибирати повноцінний «дорослий» велосипед. Вони можуть бути оснащені передачами, іноді навіть дисковими гальмами. На ньому дитина зможе повноцінно розвивати своє вміння їзди на такому двоколісному транспорті.

Як вибрати перший велосипед дитині

Важливо пам'ятати!

Не слід дотримуватися принципу покупки «на виріст». Безумовно, деякі деталі (такі, як висота сідла або керма, наявність додаткових бічних коліщаток або їх відсутність) можна відрегулювати, але в загальному велосипед повинен бути зручним і безпечним, підходити для вашої дитини з урахуванням всіх його індивідуальних особливостей.

Рекомендовані товари