Білий шум для дітей

Кожен день новонародженого сповнений нових яскравих вражень та досвідів. Часто стається так, що активності, які включає у себе графік від моменту пробудження до повернення в ліжко увечері, може виснажити малюка й підвищити рівень його роздратованості й чутливості до обстановки навколо. В цій статті ми розповімо про спосіб усунення подразників, що стане в нагоді не лише для дітлахів, а й для їхніх батьків.

Що таке білий шум

Білим шумом називають поєднання звуків різної частоти та інтенсивності. Це може бути шум водопада, звук дзюрчання води у крані, робота пилососа або вентилятора. Завдяки своїй монотонності та циклічній повторюваності білий шум заспокійливо впливає на нервову систему дитини й допомагає швидше перейти у стан сну.

Науково доведено, що малюкам білий шум дуже подобається. Це пояснюється тим, що впродовж дев’ятимісячного перебування в животі мами, дитина у фоновому режимі постійно чула різні звуки оточуючого середовища. Таким чином, білий шум може нагадувати дитині про своє місце перебування у затишній маминій утробі.

Що таке білий шум

Як використовують білий шум для дітей

Дуже часто білий шум використовують для того, щоб заспокоїти або приспати новонародженого. Варто зазначити, що в момент, коли дитина починає засинати і загалом впродовж періоду сну гучність звука не повинна перевищувати 50 дБ. Саме цей показник вважається найбільш комфортним, за відчуттями він може нагадувати легкий шум дощу.

Тривалість сну дитини віком до 2 років в середньому становить 40-45 хв. Однак цей цикл може перериватись через 15-20 хв. Якщо пробудження регулярно турбують малюка впродовж нічного відпочинку, рекомендовано використовувати білий шум. Для цього слід забезпечити відповідні умови, а саме:

  • розмістити джерело шуму не ближче, ніж за метр від ліжка малюка;
  • подбати про те, щоб звук не заважав іншим жителям квартири.

Білий шум для немовлят у поєднанні з легким покачуванням та пеленанням допомагає краще переносити стрес та позбутись стану перезбудження та втоми. Щоб його використання було ефективним, слід зробити гучність шума дещо вищою за гучність плачу дитини. Так малюк зможе почути заспокійливі звуки крізь свій крик й прислухатись до нього. Як тільки дитина заспокоїться (через 1-5 хвилин), гучність шума варто знизити до комфортної для самої дитини та оточуючих людей.

Як використовують білий шум для дітей

В чому особливість білого шуму

Фонові звуки допомагають дитині «відгородитись» від сторонніх різких шумів, які можуть порушити сон та спричинити дискомфорт.

В повсякденному житті вмикання білого шуму вночі може стати справжнім порятунком у таких ситуаціях:

  • якщо в сусідній кімнаті від дитячої хтось хропить;
  • якщо в дитячій кімнаті перебуває більше однієї дитини;
  • якщо хтось з членів родини рано прокидається й голосно збирається на роботу.

Білий шум допомагає не лише заспокоїти дитину, а й покращити тривалість та якість її сну. Можна вмикати звуки, що діють на немовля краще всього, на плеєрі, телефоні чи будь-якому іншому гаджеті. Або ж придбати спеціальний пристрій – автоматичний генератор білого шуму. Якщо визначитись з тим, який звук є найбільш підходящим не вдалось, можна обрати з асортименту спеціальних дисків із записами, розробленими з метою покращення дитячого сну та відпочинку.

Окрім позитиву для новонароджених, білий шум приносить користь й дорослим. Після важкого дня мами й тати також можуть почувати підвищену роздратованість, засмученість або втому. Тому увімкнений на фоні звук дощу чи легка мелодія зможе допомогти розслабитись та якісно відпочити в нічну пору.

В чому особливість білого шуму

Дитячі товари для сну в I Love Mommy

На нашому сайті представлено великий асортимет речей, які зможуть зробити життя будь-якої дитини більш комфортним. Особливої уваги заслуговує каталог дитячих аксесуарів. Покращити денний або нічний сон свого чада можна за допомогою якісних матраців, пледів та постільної білизни. Нічники та проектори стануть не лише лаконічним доповненням інтер’єру дитячої кімнати, а й зроблять перебування у ній в темну пору для малюка значно безпечнішим. Розширений каталог засобів захисту включає у себе позиції, що дозволять убезпечити будь-який куточок дому.

Ми переконані, що шопінг в I Love Mommy принесе користь та позитивні враження як малим, так і дорослим. Наш магазин пропонує велику кількість товарів від визнаних у всьому світі брендів за доступними цінами, можливість оплатити покупку у зручний для себе спосіб та замовити доставку по всій території України прямо під двері дому чи в найближче поштове відділення.

За детальною інформацією чи порадою від кваліфікованого знавця сміливо звертайтесь на нашу гарячу лінію або онлайн в чат чи листом на електронну скриньку. Необхідні контактні дані вказано на сайті.

Рекомендовані товари