Святковий графік роботи: в суботу (4.05) працюємо до 14:00, неділя (5.05) і понеділок (6.05) - ВИХІДНІ. Усім бажаємо світлого Великодня!

Як пояснити дитині що таке гігієна

Пояснити малюку важливість дотримання особистої гігієни може стати непростим завданням для батьків. Дітлахи не сприймають такі обов`язкові пункти режиму дня як вмивання чи чищення зубів всерйоз й надають перевагу іграм. В цій статті ми поділимось порадами спеціалістів стосовно того, як розвинути у дитини звичку регулярного догляду про себе.

Як навчити дитину чистити зуби

Шлях до самостійності складається з низки маленьких важливих кроків. Першим таким кроком може стати вибір зубної щітки. Дозвольте дитині висловити свої вподобання й врахуйте їх при покупці гігієнічного аксесуару. Асортимент дитячих зубних щіток на сьогодні є дуже великим, він включає у себе щітки з зображенням персонажів улюблених мультфільмів, цікаві фігурні щітки, щітки різних відтінків. З всього цього різноманіття ваш син або донька неодмінно знайдуть щіточку, якою до вподоби буде користуватись щодня.

Рекомендується підготувати також склянку, в яку дитина набиратиме воду для того, щоб ополіскувати рот. Це зробить процес чищення зубів більш комфортним та охайним. Крім того, психологи зазначають, що якщо всі гігієнічні засоби малюка будуть розміщуватись окремо зубна щітка та зубна паста в окремій склянці), то так малюк поступово зможе звикати до незалежності від мами й власної самостійності.

Вагому роль відіграє й зубна паста. Її вигляд та запах можуть або сприяти виникненню у дитини бажання чистити зубки або повністю його віднімати. Саме тому слід обережно підійти до вибору зубної пасти, надавати перевагу пастам з приємним природнім запахом й обов`язково звернути увагу на її склад.

yak-navchiti-ditinu-chistiti-zubi

Як навчити дитину мити руки

Цю місію можна перетворити в захоплюючу гру, що принесе позитивні враження як дорослим, так і малюкам. Якщо дитині не подобається мити руки – постарайтесь розвинути у ній цю звичку поступово, без примусу. Запропонуйте взяти з собою у ванну улюблені іграшки малюка для того, щоб вони склали компанію у виконанні цих гігієнічних процедур. Проговорюйте кожен виконаний рух, придумуйте приємні асоціації, постарайтесь створити комфортну атмосферу, в якій малюку хотілося б вчитись новому.

yak-navchiti-ditinu-miti-ruki

Як заохотити малюка більше уваги приділяти гігієні

Якщо в родині декілька дітей, перетворіть це у турнірне змагання. До цього слід завчасно підготуватись: на папері чи дошці зобразити графік з днями тижня та категоріями (миття рук, прийняття ванни, чищення зубів), за які учасники зможуть отримувати нагороди. Кожне вдало виконане завдання буде відмічатись у графіку спеціальною позначкою чи наліпкою. Переможцем можна буде вважати того, хто добросовісно виконуватиме всі справи впродовж тижня. Такий спосіб навчання гігієні ефективний для дітлахів різного віку. Вмотивованими залишаться як переможці, так і переможені.

Найбільш дієвим способом навчити малюка чомусь новому – показати, як слід діяти правильно на власному прикладі. Дітлахи завжди прагнуть бути схожими на маму чи тата, їм до вподоби поводитись як дорослі. Використайте це з благою ціллю, старайтесь якомога частіше мити руки й чистити зуби разом з малюком. Зробіть спільні гігієнічні процедури вашим особливим ранковим або вечірнім ритуалом. Не ставтесь до помилок малюка з суворістю, намагайтесь помічати його маленькі успіхи й виправдано хвалити за них.

bіlshe-uvagi-pridіlyati-gіgієnі

Де купити аксесуари для ванної в Україні?

Зробити процес знайомства дитини з навичками гігієни більш комфортним та приємним допоможуть різноманітні аксесуари для ванної. Рекомендуємо вам звернути увагу на каталоги нашого онлайн-магазину I Love Mommy.

На нашому сайті ви зможете знайти якісну продукцію від вітчизняних та світових брендів, оформити замовлення за лічені хвилини й домовитись про доставку прямо під двері свого дому! Перевагами співпраці з нами можна вважати:

  • великий асортимент товарів;
  • гарантовану якість продукції;
  • простий та зрозумілий інтерфейс сайту;
  • доступні ціни;
  • швидка доставка.

Переконайтесь у цьому самі, купивши щіточки, рушники й інші гігієнічні засоби у нашому магазині. За потреби ви завжди можете звернутись до наших консультантів й отримати вичерпну інформацію на будь-яке з питань, що зацікавили, в режимі онлайн чи за телефоном.

 

Рекомендовані товари