Святковий графік роботи: в суботу (4.05) працюємо до 14:00, неділя (5.05) і понеділок (6.05) - ВИХІДНІ. Усім бажаємо світлого Великодня!

Як правильно підібрати шкільну форму

Впродовж навчального року дитина проводить в шкільній формі близько 250 днів. В кожен з цих днів дитина не лише сидить за партою, а й відвідує різні події, спілкується з друзями, бігає на подвір`ї чи по коридорах й переживає безліч активних моментів свого життя. Саме тому вибір шкільного одягу – це дуже відповідальне та делікатне питання, оскільки від того, наскільки добре та зручно зшитий наряд для навчання, залежить самопочуття та впевненість вашого чада. В цій статті ми поділимось порадами стосовно того, як обрати шкільну форму для хлопчика та дівчинки правильно.

Види шкільної форми для дітей

Шкільний одяг для дівчаток та хлопчиків – це дві абсолютно різні категорії.

В шкільний гардероб для хлопчиків входять:

  • класичні брюки;
  • піджак або жакет;
  • сорочка на довгий або короткий рукав;
  • гольф чи реглан;
  • краватка або метелик;
  • високі шкарпетки.

Для дівчаток цей перелік складається з:

  • плаття чи сарафану;
  • спідниці;
  • штанів;
  • піджака чи жилета;
  • гольфа чи светра;
  • блузи чи сорочки;
  • гольфів чи колготок;
  • бантів, заколок, обручів й інших аксесуарів для волосся.

vidi-shkіlnoї-formi

Як правильно обрати шкільний костюм для хлопчика та дівчинки

Варто зазначити, що на сьогоднішній день далеко не у всіх школах вимагається дрес-код. Деякі навчальні заклади мають свій стиль шкільної форми, деякі школи надають перевагу просто одягу в класичному стилі, а в деяких освітніх місцях не існує чітких приписів стосовно зовнішнього вигляду дитини взагалі. Тому перш, ніж вирушати на пошуки шкільної форми, слід проконсультуватись з вчителем. Це допоможе уникнути зайвих фінансових витрат й краще зорієнтуватись у питанні оновлення гардеробу свого чада.

Критерії вибору шкільного одягу для дитини

Виокремлюють кілька найважливіших характеристик, а саме:

  1. Якість матеріалу.

Те, з якого матеріалу був виготовлений одяг, значною мірою впливає на здоров`я та настрій свого власника. Варто відмовитись від речей для дітей з синтетичних тканин, адже вони не дуже добре пропускають повітря. Спітнівши у такому одязі, малюк може переохолодитись та захворіти. Не виключено також й те, що на тілі малюка може виникнути алергічна реакція як результат контакту шкіри з неякісною тканиною.

Синтетичні волокна можуть бути включені в склад матеріалу, однак відповідно до загальноприйнятих стандартів цей показник не має перевищувати 30% для сорочок чи блузок та 55% для костюмів. Речі, які щільно прилягають до тіла, такі, як білизна, сорочки, футболки, блузки й інші повинні бути максимально натуральними.

2. Розмір.

Шкільну форму не рекомендовано купувати дуже впритул або «на виріст». В щільному чи завеликому костюмі дитина почуватиметься некомфортно й виглядатиме смішно. Обидва випадки можуть призвести також й до проблем зі здоров`ям й втрати впевненості у собі, чого ажніяк не хочеться для люблячого чада. Для того, щоб правильно визначити розмір шкільної форми, потрібно дізнатись параметри зросту, а також об`єм грудей та талії. З цими параметрами можна звіритись на етикетці виробу.

Дуже важливо, аби перед покупкою дитина приміряла речі й переконалась на собі у тому, наскільки вони для неї зручні. Одяг слід не просто одягнути, а й присісти у ньому, розвести й зігнути руки, зробити кілька випадів та стрибків. Якщо при кожній з цих дій дитина почувається комфортно – це знак, що форма готова до майбутніх випробовувань й може заслуговувати на шанс стати поповненням дитячого гардероба.

Варто також врахувати, що впродовж року дитина буде рости. Деколи цей процес відбувається дуже стрімко. Зважаючи на це, обирайте дещо вільний одяг й надавайте перевагу не приталеним фасонам. В якості допоміжних елементів можна використати пояси чи підтяжки. З їхньою допомогою можна буде відрегулювати одяг до потрібної довжини чи ширини й зробити образ школяра більш стильним.

3. Вигляд.

Шкільна форма – це не лише про зручність, а й про стиль. Для малюків особливо важливо бути на рівні зі своїми однолітками. Й оскільки шкільний гардероб являтиме собою основний асортимент речей для виходу з дому, він повинен подобатись своєму маленькому власнику й дарувати йому відчуття впевненості у собі.

Перед покупкою одягу для школи поцікавтесь, як саме малюк хоче виглядати, яким кольорам він надає перевагу й які фасони на його думку підходили б йому краще всього. Переглядаючи каталоги товарів, давайте дитині висловлювати свою думку стосовно варіантів, які вам самим до вподоби, обговорюйте ваш вибір. Так шопінг принесе задоволення всім!

kriterії-viboru-shkіlnogo-odyagu

Де купити шкільну форму для дитини в Україні

Діти заслуговують найкращого в кожен з днів свого життя. Саме тому ми радимо вам купувати одяг, взуття, іграшки та аксесуари для своїх синів та донечок у магазині I Love Mommy! Тут вашій увазі представлено товари від відомих світових та вітчизняних брендів, що здобули популярність у різних європейських країнах й продовжують збільшувати кількість прихильників серед українських покупців. Доступні ціни на шкільну форму, святковий, спортивний та щоденний одяг для дівчаток й хлопчиків 6-14 років дають можливість кожному охочому порадувати свою дитину. А можливість ознайомитись з асортиментом товарів, оформити замовлення в режимі онлайн й домовитись про доставку прямо до дверей квартири зекономить ваш особистий час та нерви в рази!

 

Рекомендовані товари