I Love Mommy у Вінниці! ТК «ПетроЦентр» (другий поверх), просп. Коцюбинського, 70. Графік роботи: понеділок - неділя, з 10:00 до 19:00. Будемо раді Вас бачити!

Ігри для розвитку мислення

Для будь-якої дитини однією з найулюбленіших активностей являється гра. Чому б не зробити дозвілля малюка не лише приємним та веселим, а й корисним?

Граючись, дитина пізнає світ: вивчає оточуючі її предмети, визначає для себе їхні характеристики та функції. Під час ігор в компанії дитина вчиться взаємодії з іншими людьми, освоює соціальні ролі й набуває корисних для майбутнього навичок. Дітлахи надзвичайно допитливі й постійно шукають можливості дізнатись щось нове. У свою чергу дорослі повинні сприяти цьому процесу й мотивувати малюків до навчання.

Ігри для розвитку логічного мислення: якими вони повинні бути

Хороші логічні ігри повинні сприяти розвитку уважності і кмітливості, а також вміння сприймати нестандартні ситуації та швидко приймати рішення.

Забезпечити гармонійний інтелектуальний розвиток дитини допоможе відсутність примусу зі сторони мами, тата чи інших дорослих людей. Малюк повинен мати свободу вибору, приділяти розвиваючим іграм стільки часу, скільки йому хочеться. Завдання батьків у цій ситуації – потурбуватись про те, щоб малюк перебував у комфортних та безпечних для себе умовах та проводив час з користю, не відволікаючись на сторонні справи.

У розвиваючих увагу та інтелект іграх важливим є використання образних висловів та чітких і зрозумілих образів у вигляді ілюстрацій. Всі ці складові повинні бути простими для розуміння для того, щоб дошкільнята могли самостійно відшукати смисловий зв`язок й «скласти пазл».

Найкращі види ігор для розвитку мислення

З-поміж великого різноманіття логічних забавок найбільш ефективними для дошкільнят вважаються такі ігри:

- шахи та шашки. Граючи в них, діти вчаться аналізувати дії противника, продумувати варіанти можливої поведінки, вибудовувати логічні ланцюжки і робити самостійні висновки. Крім того, шахи вимагають від гравця великої концентрації уваги, хорошої пам'яті і певних вольових зусиль, при цьому активно працює образне і стратегічне мислення.

- Числові та математичні ребуси. Такі забавки зроблять навчальний процес більш захоплюючим і різноманітним. Для розвитку логічного мислення слід поступово ускладнювати завдання й робити їх різнотипними.

- Головоломки. Популярний вид інтелектуальних ігор як у дітей, так і у дорослих. Є цікаві головоломки в форматі логічних задач, загадок і питань із секретом, самостійних ігор для розвитку логіки і мислення (анаграми, криптограми, різні види кросвордів, «Скреббл», судоку і т.д.) і тренажерів (логічна рамка, кубик Рубіка, логічна змійка та інші).

Ігри для розвитку логічного мислення

Що ми пропонуємо?

В магазині I Love Mommy кожен охочий зможе купити одяг та іграшки для дитини за доступними цінами всього за кілька кліків. На нашому сайті представлено продукцію від найкращих світових брендів, тож ви неодмінно зможете підібрати щось для свого малюка. За потреби звертайтесь на гарячу лінію I Love Mommy, де наші консультанти з радістю вам допоможуть з вибором.

Рекомендовані товари