Діти і домашні улюбленці

Чи не кожен малюк у певний момент свого життя починає просити старших про домашнього улюбленця. Це пов`язано більшою мірою з бажанням дитини завести нових друзів, проявити свою любов до іншої живої істоти, пізнати навколишній світ тощо. Науково доведено, що наявність вдома котів, собак чи інших тваринок робить їхніх власників більш дружелюбними та допомагає боротись зі стресами та поганим настроєм. Проте разом з позитивом, для найменших членів родини «спілкування» з домашніми улюбленцями може бути небезпечним, оскільки на надмірну любов з боку малюка можуть відреагувати укусами, подряпинами й іншими пошкодженнями.

Як домашні тварини можуть вплинути на розвиток дитини

Згідно з дослідженнями спеціалістів, вони допомагають малюкам краще та швидше адаптуватись до процесів соціалізації й позитивно впливають на інтелектуальний розвиток. Турбота про котика чи цуценя дозволять його маленькому власнику краще зрозуміти, що таке любов про інших, дружелюбність, акуратність.

Для багатьох батьків перешкодою для того, щоб завести домашнього улюбленця є можливість появи у дитини алергії, глистів й інших проблем зі здоров`ям. Даремно турбуватись з цього приводу не варто, проте перш, ніж завести кота, песика, кролика або іншу тваринку, рекомендується сходити в гості до тих, у кого він вже є й перевірити як малюк реагує на нього та як почуває себе поряд з ним.

Як домашні тварини можуть вплинути на розвиток дитини

Уникнути труднощів з домашніми тваринами – це можливо

Перш за все, потрібно навчити малюка обережному поводженню з іншими живими істотами. Йому слід пояснити, які дії тваринка може сприйняти негативно, розказати про особливості поведінки вашого майбутнього пухнастого друга.

По-друге, слід серйозно ставитись до догляду за домашнім улюбленцем, регулярно проводити профілактику глистів, бліх, робити всі необхідні щеплення, проводити гігієнічні процедури. Так ваш малюк буде в безпеці й точно не перейме від свого улюбленця хвороб, небезпечних для його власного здоров`я.

Уникнути труднощів з домашніми тваринами – це можливо

 

 

 

 

Рекомендовані товари