Як переселити дитину в ліжечко

З появою дитини батьки намагаються якомога більше часу проводити з немовлям, оберігати кожен його рух та подих й бути поряд навіть тоді, коли дитина спить. Нерідко стається так, що ночівля малюка на ліжку батьків стає регулярним явищем. А це рано чи пізно почне викликати дискомфорт. В цій статті ми розповімо детальніше про те, як переселити дитину в ліжечко.

Спросіб заміни

Одним з найбільш дієвих на думку спеціалістів методів переселення дитини з батьківського ліжка у своє власне – це оточити малюка чимось, чия присутність бодай тимчасово могла б заміняти маму або тата поруч. Найчастіше цим «чимось» стає плючева іграшка великого або середнього розміру у вигляді улюбленої дитячої тваринки чи персонажа мультфільма.

Таку іграшку слід не просто подарувати, а пояснити, яку саме роль вона буде виконувати: захист від нічних жахіть та страхів, створення затишної атмосфери в кімнаті, можливість вислухати та надійно зберігати всі секрети тощо. Важливо, аби малюк зміг налагодити свій контакт з новим другом. Лише тоді нічний сон дитини буде спокійним і не потребуватиме присутності ще когось з батьків поряд.

Спросіб заміни

В очікуванні дорослішання

Успішним прикладом того, як перекласти дитину з батьківського ліжка можна вважати наступну історію: батьки вирішили, що для їхньої доньки вже настав час мати окреме спальне місце й вони замовили дитяче ліжечко та матрац. В кімнаті малечі спочатку розмістили лише каркас ліжечка. На розпитування доньки батьки відповідали, що вона ще занадто маленька, щоб спати на окремому ліжку й що це стане можливим лише через кілька днів, коли вона подорослішає. Зайвим буде пояснювати як сильно малюки хочуть бути схожим та старших. Тож коли пізніше матрац доставили додому й встановили його на каркас, дівчинка сама була рада отримати власне спальне місце й переселилась у своє ліжечко без жодних заперечень.

Правильне освітлення

Всі ми в дитячому віці мали страх темноти. Саме через це ми потребували уваги старших й просили їх залишитись в кімнаті поки ми не заснемо чи просились переночувати в батьківському ліжку. Існує декілька способів подолати цю фобію й перекласти малюка в кроватку, не принісши йому при цьому психологічної травми.

Зробити переселення у дитячу кімнату бажаним для свого сина чи донечки можна за допомогою джерела освітлення, що буде зручно та безпечно використовувати вночі. Йдеться про нічники, світильники, торшери. В деяких інтер'єрах дитячих кімнат всі перераховані предмети заміняють шпалерами з люмінесцентним малюнком у вигляді зіркового неба, заходу сонця тощо. Такі варіанти освітлення допоможуть вашому чаду простіше пережити вечір та засинати у затишній та спокійній атмосфері.

Допоміжне ліжечко

Допоміжне ліжечко

Справжнім порятунком для батьків, які не знають як перекласти немовля в ліжечко, стануть спеціальні меблі. Вони називаються ліжечка для новонароджених й можуть слугувати спершу як додаткова секція, що розміщується поряд з батьківським ліжком, а згодом як окреме повноцінне спальне місце. Такі ліжечка можна реорганізовувати відповідно до особливостей приміщення та місця розташування меблів. Конструкція типу трансформер дозволяє робити такі модифікації ліжечка швидко та легко.

Ідеальна кімната

Якщо вигляд дитячої кімнати та її обстановка буде відповідати вподобанням її маленького власника, то шанс, що дитина самостійно висловить бажання спати окремо від батьків, є досить високим. На сьогоднішній день меблеві фабрики пропонують цілі комплекти меблів для дитячих кімнат на різний смак та гаманець. Визначившись з тематикою інтер'єру, підібрати меблі та аксесуари буде значно простіше.

Ідеальна кімната

Захват у будь-якого малюка зможе викликати ліжко оригінальної форми (до прикладу, для хлопчиків у формі машинки, а для дівчаток – у формі карети). Деякі моделі сучасних дитячих ліжечок оснащені системою лаконічної підсвітки, що може замінити нічник.

Доповнити будь-який інтер'єр кімнати для малюка можна за допомогою дитячих іграшок. На сайті нашого онлайн-магазину I Love Mommy можна знайти безліч цікавих варіантів. В каталогах представлено іграшки для дітей різного віку, тож, завітавши на наш сайт, всього за декілька кліків вдасться підібрати м’яку іграшку, розвиваючу забавку, конструктор, розмальовку та багато іншого.

Рекомендовані товари