I Love Mommy у Вінниці! ТК «ПетроЦентр» (другий поверх), просп. Коцюбинського, 70. Графік роботи: понеділок - неділя, з 10:00 до 19:00. Будемо раді Вас бачити!

Як обрати розвиваючий коврик для дитини

Кожен день життя дитини – це цілий світ, сповнений нових звуків, запахів, кольорів та форм. Малюки із захватом сприймають та засвоюють інформацію й ростуть так швидко, що батьки не встигають дивуватись як їхнє чадо, яке щойно тільки вчилось перевертатись на бік вже активно повзає по кімнаті, вчиться робити свої перші кроки чи вимовляти перші склади.

Зробити пізнавальний процес дитини якомога більш комфортним та ефективним можуть спеціальні розвиваючі коврики. В цій статті ми детальніше розглянемо їхні переваги й підкажемо, на що саме слід звернути увагу при виборі.

Як обрати розвиваючий коврик для дитини

Які навички малюк може здобути завдяки коврику

Можна з легкістю поєднати ігрову та навчальну діяльність. Для цього слід давати своєму малюку можливість проводити час на розвиваючому коврику. Таке звичайне, на перший погляд, дозвілля принесе вашому сину чи доньці чимало користі, а саме:

  • покращить тактильне та зорове сприйняття речей;
  • розвине логічне мислення;
  • зробить координацію рухів більш чіткою та контрольованою;
  • допоможе краще розрізняти кольори та форми;
  • розвине дрібну моторику рук;
  • розвине пам’ять;
  • розвине слух;
  • сприятиме розвитку творчих здібностей.

Які навички малюк може здобути завдяки коврику

Як обрати розвиваючий коврик для дитини

На сьогоднішній день магазини товарів для дітей пропонують безліч варіантів іграшок для дітлахів різного віку. Що стосується ковриків, то вони бувають двох типів: ігрові та музичні. Ігрові килимки – чудовий вибір для загального розвитку малюка, а музичні, окрім основних навичок, потрібних для подорожі в дорослий світ, дадуть своєму власнику можливість краще відчувати ритм, розрізняти мелодії, покращити слух й загалом відкрити всю красу музичного мистецтва.

Розвиваючий килимок: з якого віку використовувати

Підбирати ці дитячі аксесуари слід з урахуванням таких критеріїв, як вік, зріст та вже наявні навички малюка.

  1. Килимки для новонароджених. Вироби такого типу невеликі та компактні, їх зручно брати з собою на прогулянку, вдома у різних кімнатах чи під час походу в гості. Довжина кориків для найменших зазвичай становить 70 см.
  2. Килимки для дітей віком від 3 до 9 місяців. В цей період дітлахи починають вчитись самостійно пересуватись, повертатись на бік та переповзати з точки А в точку Б. Саме тому такі коврики роблять довшими (до 1,2 – 1,5 м), тим самим забезпечуючи достатньо місця для маленьких подорожей чада.
  3. Килимки для дітей від 9 місяців. Такі килимки спершу можуть слугувати у якості розвиваючої іграшки, а у подальшому – як привабливий елемент інтер’єру дитячої кімнати. Бувають збільшених розмірів, довжина яких становить до 2 м.

Оскільки призначення ковриків – це не лише робити життя малюка зручним та веселим, а й створювати сприятливі для навчання умови, їхня комплектація передбачає наявність низки додаткових елементів. Серед них можуть бути брязкальця, прорізувачі, дзеркальця з фольги, іграшки-шуршалки, пищалки, м’які книжечки з картинками тварин або рослин, іграшки у вигляді букв та цифр, іграшки на липучках, іграшки, наповнені піском або м’якими кульками тощо.

Розвиваючий килимок: з якого віку використовувати

Підбираючи розвиваючий коврик для дитини, слід переконатись, що він відповідає віку свого майбутнього власника. Для новонароджених краще всього обрати варіант з іграшками-пищалками та брязкальцями. Більшість ковриків для найменших оснащені спеціальною дугою, на якій кріпляться іграшки таким чином, щоб дитина, перебуваючи у горизонтальному положенні, могла бавитись, не докладаючи для цього додаткових зусиль. Для однорічних рекомендують купувати більш складні коврики з інтерактивними іграшками, коврики у вигляді пазлів, з елементами лабіринтів й інших забавок, що сприятимуть інтелектуальному розвитку.

Як обрати розвиваючий килимок для малюка

Перш, ніж подарувати своєму чаду річ, що буде використовуватись ним на регулярній основі, варто зважити всі «за» та «проти».
Розвиваючі коврики мають чимало переваг, а саме:

  1. Вони практичні. Для виготовлення ковриків використовують матеріали, які досить легко очистити від різноманітних забруднень та пилу. Деякі вироби можна навіть прати у пральній машинці!
  2. Вони зручні. Користуватись килимками для розвитку можна будь-коли. Незалежно від особливостей поверхні малюк не буде відчувати дискомфорту під час ігор на килимку. Однак для більш вибагливих дітлахів можна підібрати утеплений коврик з додатково пом’якшеною поверхнею.
  3. Вони компактні. Зберігання та транспортування ковриків не потребує особливих умов. Також їх з легкістю можна скласти, при цьому не пошкодивши поверхню килимка.
  4. Вони корисні. Навіть короткотривалі ігри на килимку принесуть малюку нові враження й допоможуть розвинути не лише сенсорні, а й фізичні та інтелектуальні вміння.

Однак, є й певні недоліки. Не зважаючи на те, що килимки включають у себе велику кількість різноманітних елементів, з часом дитина все одно може втратити до них інтерес. Це робить килимок хоч і дуже цікавою, проте недовговічною забавкою.

Як обрати розвиваючий килимок для малюка

Особливості дитячих килимків для розвитку

Асортимент цих аксесуарів включає у себе вироби з різних матеріалів. Для створення тканинних ковриків використовують різнофактурні натуральні тканини. Бувають також килимки, в основі яких тонка гума чи спінений поліетилен. Такі варіанти користуються великою популярністю, оскільки вони легкі, не потребують особливого догляду й просто очищуються. Чимало прихильників мають й коврики комбінованого типу, що поєднують у собі шар клейонки, текстилю та фольгованої тканини.

Варто зазначити, що торгові марки, що спеціалізуються на виготовленні розвиваючих килимків для дітей, серйозно ставляться до безпеки та здоров’я майбутніх власників своєї продукції. Саме тому для створення ковриків обирають лише гіпоалергенні та екологічні матеріали.

Особливості дитячих килимків для розвитку

Шопінг в I Love Mommy

Наш онлайн-магазин товарів для дітей готовий запропонувати вам широкий вибір товарів для дівчаток та хлопчиків різного віку. Зручний та зрозумілий інтерфейс сайту дозволить вам з легкістю ознайомитись з представленими в каталогах товарами й оформити замовлення бажаної покупки всього за декілька хвилин.

Окрім іграшок для дітей, що включають у себе не лише різноманітні розвиваючі коврики, а й машинки, ляльки, будиночки, пазли, тематичні комплекти та багато іншого, в I Love Mommy можна придбати одяг, взуття та аксесуари від відомих світових брендів.

Покупка в нашому магазині – це гарантована посмішка на обличчі вашого сина або доньки. Ми переконані, що речі, які ви можете придбати на місці, онлайн чи по телефону зможуть приємно здивувати вас не лише своєю вартістю, а й якістю та довговічністю.

Рекомендовані товари