Святковий графік роботи: в суботу (4.05) працюємо до 14:00, неділя (5.05) і понеділок (6.05) - ВИХІДНІ. Усім бажаємо світлого Великодня!

Чому після годування болять груди

Вигодовування грудьми є дуже важливим, оскільки через материнське молоко немовля отримує всі необхідні для свого росту та розвитку речовини. До того ж, це один з найбільш прекрасних природних процесів, оскільки під час нього мама й новонароджений здатні відчути максимальну близькість й посилити емоційний зв’язок один з одним. Проте дуже часто молоді мами стикаються з проблемою, що полягає у болях в грудях після годування. Це може бути тривожним дзвіночком, тож слід розібратись у тому, що саме може викликати подібний дискомфорт й як з цим боротись.

Однією з причин може бути наявність тріщин сосків. Вони являють собою специфічні лінійні пошкодження, що йдуть від центра соска до ареоли. Тріщини можуть бути одиничними або чисельними, на сосках обох грудей чи лише однієї. Такі пошкодження можуть приносити жінці біль не тільки під час грудного вигодовування, а й навіть при простому тактильному контакті. Відповідно, чим глибшою є тріщина – тим більше дискомфорту вона буде приносити. Бувають ситуації, коли з тріщин виділяється цукровиця, прозора рідина. А у випадку потрапляння інфекції чи певних ускладненнях з ранок може виділятись гній.

Чому після годування болять груди

Передумовами появи тріщин може бути:

  • неправильний захват соска малюком;
  • неправильна техніка зціжування молока;
  • тривале вигодовування лише однією груддю;
  • різке припинення гв тощо.

Якщо тріщини не зникають, а, навпаки, стають ще глибшими й приносять сильний біль, то похід до лікаря повинен стати пріоритетим у списку справ.

Біль при грудному вигодовуванні може виникати у перший час після пологів, після початку лактації. Через те, що у молочні залози молодої мами відбувається сильний приток молока, в грудях можуть з’являтись дискомфортні відчуття у вигляді поколювання чи стискання. Процес «виготовлення» організмом молока налаштовується й урегульовується впродовж перших кількох місяців. Відповідно, жінка також звикає до нових відчуттів у своєму тілі й больові відчуття знижуються або зникають взагалі.

Болять груди при гв: коли до лікаря

Якщо ж малюк харчується грудним молоком вже впродовж тривалого часу, адаптаційний період як для мами, так і немовляти вже пройшов, однак біль в грудях не зникає, то це може свідчити про наявність проблем та порушень в організмі жінки. Найпоширенішою патологією вважають лактостаз – застій молока в протоках молочних залоз. Він виникає у випадках, коли залози виробляють більше молока, аніж цього потребує малюк; коли груди пошкоджуються при зціджуванні молока або при необережному стисканні в процесі годування; коли мама раптово перериває гв.

Жінки, що стикались з цим, описують біль при лактостазі як своєрідне поколювання чи прострілювання в одному або відразу обох сосках. Самі соски можуть також змінювати колір: ставати блідними або, навпаки, синіти через відтік крові. Якщо помічено бодай дещо схожі на це симптоми – неодмінно слід звернутись до мамолога.

Болять груди при гв: коли до лікаря

Біль у грудях, що супроводжується печінням або появою білуватого нальоту, може свідчити про наявність у жінки молочниці. Молочниця приносить шкоду як мамі, так і немовляті, оскілько організм новонародженого ще не готовий до боротьби з такою інфекцією. Молочниця здатна викликати у дитини запалення ротової порожнини, що, в свою чергу, може мати свої ускладнення. В таких ситуаціях просто не обійтись без допомоги лікаря. Педіатр зможе назначити дитині ефективні прогрибкові препарати, що допоможуть запобігти поширенню хвороби й її рецидиву у майбутньому.

Коли пройде біль в сосках при годуванні

В ідеалі грудне вигодовування повинно приносити задоволення обом учасникам процесу. Ось кілька порад для покращення цього процесу й мінімізації болю при годуванні малюка:

  • Змінити техніку годування малюка.
  • Чергувати груди для вигодовування.
  • Зціджувати молоко обережно як вручну, так і за допомогою молоковідсоса.
  • Носити комфорту білизну.
  • Проводити регулярні гігієнічні процедури грудей, проте не занадто часто.
  • Уникати стресів та переохолоджень.
  • Проводити профілактичні огляди у гінеколога та мамолога.

Коли пройде біль в сосках при годуванні

Аби запобігти утворенню закупорок у молочних залозах, спеціалісти рекомендують робити наступне:

  • Під час годування або зціжування молока слід масажувати зону навколо соска легкими плавними рухами.
  • Перед прийомом їжі новонародженого слід прийняти тепний душ або прикласти до грудей теплу фланелеву серветку.
  • Продовжуйте годувати грудьми в звичному для себе режимі, не слід раптово зупиняти цей процес.
  • Після годування запаленою груддю, слід повністю зцідити з неї молоко аби не утворювалось закупорок і прохідність молочних протоків могла відновитись.
  • Проводьте ультразвукову терапію, це сприятиме відновленню процесу виділення молока.

Пропозиція I Love Mommy

Ми не зможемо запропонувати вам щось, що полегшить біль у грудях під час годування малюка. Однак ми можемо створити для вас ідеальні умови для онлайн-шопінгу, що стане чудовим способом відновитись після важкого періоду й забути про будь-який дискомфорт!

На нашому сайті представлено безліч товарів, що зроблять ваше життя та життя вашого малюка більш зручним та затишним. I Love Mommy вже не один рік співпрацює з такими брендами, як Carter`s, Oshkosh Bgosh, H&M, George, Next, Marks&Spencer, Adidas, Barbie, Andriana Fashion Collection, Battat та низкою інших. А це означає, що у якості та безпечності наших товарів не варто сумніватись!

Ми щиро дбаємо про кожного нашого дорослого та маленького клієнта, тож пропонуємо зручні способи оплати та доставки товарів, приємні знижкові пропозиції, подарункові карти, а також кваліфіковану сервісну допомогу в режимі онлайн та по телефону. Сміливо звертайтесь до наших консультантів, якщо виникнуть питання, пов’язані з оформленням замовлення чи вибором подарунку для свого малюка. А ми у свою чергу постараємось зробити все, аби покупка в I Love Mommy принесла вам позитивні враження та хороший досвід.

Рекомендовані товари