Святковий графік роботи: в суботу (4.05) працюємо до 14:00, неділя (5.05) і понеділок (6.05) - ВИХІДНІ. Усім бажаємо світлого Великодня!

Що повинно бути в дитячій аптечці

Починаючи з перших років життя, дитина потребує прискіпливої батьківської уваги та турботи. Для забезпечення своєчасної медичної допомоги при недугах різного типу, а також для підтримки належних гігієнічних умов під рукою завжди має бути аптечка. Універсального набору медикаментів не існує, адже ліки слід підбирати відповідно до особливостей розвитку організму малюка, його схильності до захворювань та алергій. Однак існує декілька загальних пунктів, врахування яких допоможе правильно укомплектувати дитячу аптечку.

shho-vxodit-v-dityachu-aptechku

Що входить в дитячу аптечку для новонародженого

Перелік необхідних засобів догляду за дитиною, що щойно з`явилась на світ, включає у себе:

  1. Засоби гігієни. В аптечці малюка завжди має бути вдосталь ватних паличок та дисків, вологих серветок. Також слід підібрати спеціальний манікюрний набір з ножицями й подбати про наявність різних ємностей для аналізів, а також присипок та мазей.
    2. Засоби для догляду за пуповиною. Для того, аби ранка біля пупка добре загоїлась, у перший місяць життя слід приділяти цій області особливу увагу. Цю ділянку потрібно регулярно промивати перекисом водню. Для зручності використовують піпетку, ватні палички чи диски тощо.
    3. Засоби від болю в животі. Ця проблема у новонароджених може виникати з різних причин. Завдання батьків полягає у тому, щоб бути готовим допомогти своєму чаду, незалежно від того, що саме викликало дискомфорт у шлунку.
    4. Засоби від застуди та алергії. В аптечці малюка неодмінно повинні бути ліки, за допомогою яких ви могли б надати ефективну допомогу дитині при появі перших тривожних симптомів. Стосовно того, які саме препарати мають бути у цьому переліку, слід проконсультуватись з лікарем.
    5. Засоби для догляду за шкірою. Щоб шкіра дитини завжди була зволожена, під рукою завжди має бути живильний крем або молочко для тіла, що відповідало б віку вашого чада. При масажах використовуються спеціальні масла, що добре пом`якшують шкіру. Варто бути готовим і до появи на тілі вашого сина чи донечки попрілостей чи подразнень. Позбутись їх та привести шкіру в добрий стан можна, скориставшись присипкою.
    6. Термометри. Їх в дитячій аптечці повинно бути декілька:один з них призначений для вимірювання температури води перед прийомом ванни, а другий - для вимірювання температури тіла малюка. Для новонароджених рекомендується обирати термометри електронного типу, адже вони більш безпечні при використанні й здатні показати результат за лічені секунди.

dityacha-aptechka-na-more

Дитяча аптечка на море список

При виборі медикаментів, що могли б знадобитись під час подорожі, слід обмежитись лише тими ліками, які точно підходять вашій дитині й не потребують рецепту лікаря. Не рекомендується додавати до аптечки мандрівника й антибіотики, адже використовувати їх варто лише в виняткових ситуаціях. Слід пам`ятати, що для достатньої комплектації аптечки на море вистачить один-два препарати кожного виду.

Найбільш необхідними в поїздці на море стануть такі категорії препаратів:

  • жарознижуючі;
  • знеболюючі;
  • від алергій;
  • від розладу шлунка.

Біль в горлі чи кашель на відпочинку можуть бути викликані різними факторами: це і перепади температури, і пиття прохолодних напоїв. Ефективними помічниками у разі появи такої ситуації стануть льодяники. Існує широка палітра смаків льодяників для найменших, тож можна буде підібрати варіант, який точно був би до вподоби вашій дитині. Ці ліки вважаються досить ефективними, тож їх неодмінно слід включити до переліку препаратів в аптечку на море. У сумці вони не займуть багато місця, що також плюс.

У випадку отруєння чи неприйняття місцевої їжі для порятунку шлунка слід запастись низкою сорбентів, препаратів від нудоти, печії, діареї, а також ферментними препаратами та засобами від спазмів.

Якщо малюк захопився грою в піску чи задовго хлюпався у морі під прямими сонячними променями, то є великий шанс мати в подальшому проблеми через сонячні опіки чи сонячний удар. Слід завчасно підготувати спеціальні мазі, креми та спреї, здатні усунути біль та почервоніння. Ці засоби мають різний рівень захисту від сонячних променів, що позначається SPF (Sun Protector Factor). Рекомендований показник SPF – від 15 і вище.

lіkarstva

Наша пропозиція

На сайті онлайн-магазину I Love Mommy представлено каталоги з товарами для навчання та дозвілля для дітлахів різного віку. За потреби покупці можуть звернутись по консультацію до наших менеджерів й отримати вичерпну інформацію стосовно товарів, виробників, а також способів оплати й доставки покупки.

Рекомендовані товари