Як батькам допомогти дитині з навчанням

Навчальний процес по-своєму проходить для кожної людини. Хтось здатен швидко засвоювати великі обсяги інформації, хтось славиться розвиненим логічним мисленнями, а комусь здобуття знань з тих чи інших причин дається складніше. Незалежно від того, наскільки легко дитині виходить гризти граніт науки, завдання батьків полягає у тому, щоб підтримати своє чадо. З цієї статті ви зможете отримати декілька підказок стосовно того, як можна допомогти своїй дитині з навчанням.

   1. Налагодьте контакт.

Дуже важливо, аби між батьками та дітьми панувала дружня атмосфера. Малюк повинен відчувати себе захищеним і розуміти, що у будь-який момент він може звернутись за допомогою і неодмінно отримати її від старших. У свою чергу, батьки мають проявляти турботу про свою дитину та інтерес не лише до питань, пов’язаних зі школою та позашкільною освітою, а й намагатись налагодити особистий контакт. Знаючи про мрії та спрямування особистих думок свого чада, мама чи тато матимуть більше шансів знайти правильний підхід до нього, а також спосіб змотивувати, якщо бажання навчатись раптово знизиться чи взагалі зникне.

Налагодьте контакт

   2. Притримуйтесь режиму дня.

Не секрет, що запорукою успіху є, в першу чергу, організованість та дисциплінованість. Чітко визначений графік дня дозволить дитині не лише ефективно навчатись, а й якісно відпочивати. Режим дня включає у себе послідовний перелік справ, що зазвичай включає у себе чітко відведений час на виконання домашнього завдання, фізичні активності, заняття творчістю, прогулянку на свіжому повітрі, здоровий сон тощо. Далеко не всі діти люблять притримуватись режиму дня. Тож завдання батьків – це знайти спосіб без примусу прищепити своїй дитині любов до дисципліни.

   3. Сприяйте розширенню словникового запасу.

Чим більше дитина читає, тим краще вона може формулювати свої думки. А формулювання думок – це важливе вміння не лише в шкільні часи. Без нього не обійтись впродовж всього життя. Пробудити любов до літератури можна змалечку, читаючи перед сном цікаві казки та вірші. З часом можна почати створювати особисту дитячу бібліотеку й регулярно доповнювати її класичними творами, а також книгами, на які дитина вкаже сама. Завжди варто враховувати вподобання малюка, оскільки в протилежному випадку читання книг не приноситиме йому задоволення й, відповідно, буде менш ефективним.

Сприяйте розширенню словникового запасу

   4. Облаштуйте зону для навчання з комфортом.

Виконання домашнього завдання у школярів може займати кілька годин щоденно. Зважаючи на це, батькам слід подбати про створення максимально комфортних умов для навчання, що включає у себе:

  • Хороше освітлення;
  • Зручні меблі;
  • Затишок.

Спеціалісти рекомендують відділяти зону для навчання від зони для сну та відпочинку. Це допоможе дитині краще сконцентруватись на роботі.

   5. Слідкуйте за раціоном.

Якщо організм не буде отримувати достатньої кількості вітамінів та мінералів, то сил для сприйняття та засвоєння нової інформації у нього просто не буде. Батькам слід відповідально підходити до формування раціону дитини. Режим харчування малюка неодмінно повинен включати у себе повноцінний сніданок, обід, вечерю і корисні перекуси впродовж дня. Для приготування страв слід використовувати продукти, збагачені білком, залізом, фосфором, цинком та магнієм.

   6. Зробіть перегляд телевізора корисним.

Уявити життя сучасної дитини без телевізора чи інших гаджетів просто неможливо. Переважно їх використовують з розважальною метою. Проте можна зробити й так, щоб час, проведений перед екраном, приніс дитині нові знання та користь. Зробити це нескладно, оскільки на сьогоднішній день існує безліч пізнавальних передач. Перегляд такого контенту можна перетворити у окрему сімейну традицію, коли вся родина збирається разом, дивиться розвиваюче шоу, після чого обговорює його та ділиться враженнями.

Зробіть перегляд телевізора корисним

   7. Вчіть дитину бути самостійною.

Маючи на меті допомогти дитині у навчанні, батьки деколи переходять межу й починають занадто сильно опікати своє чадо. Робити так не варто, оскільки самостійність – це риса, яка допоможе дитині швидше подорослішати й навчитись відповідати за власні вчинки та слова. Дайте дитині можливість самій приймати рішення й агрументувати думку. Розподіляйте домашні обов’язки вдома так, щоб рівень відповідальності за виконані справи був рівномірно поділений між дорослими та малими членами родини.

Пропозиція I Love Mommy

Серед товарів, представлених на нашому сайті, кожен тато чи мама зможе знайти ідеальний подарунок для свого чада. Ми пропонуємо великий асортимент іграшок для дітей різного віку, а також стильний одяг, взуття й аксесуари.

I Love Mommy – це місце, де за лічені хвилини можна придбати все, що необхідно для занять у школі, уроків творчості, спорту, розвитку, святкування дня народження чи іншої важливої події. Попри те, що на сайті представлено тисячі товарів від американських та українських брендів, знайти бажану позицію нескладно. Зручний та зрозумілий інтерфейс сайту зробить ваш шопінг у нашому магазині легким та зручним. А консультанти, сконтактуватись з якими можна онлайн чи по телефону, за потреби радо нададуть свою допомогу.