Як обрати автолюльку

Поява малюка спонукає молодих батьків до покупки численних аксесуарів для дому та автомобіля для того, щоб, починаючи з перших днів життя дитина почувала себе комфортно та безпечно. В цій статті ми розповімо більше про автолюльки та основні принципи їхнього підбору.

Автолюлька – це не лише запорука зручності для новонародженого. Під час їзди як в межах міста, так і на довгі дистанції завжди існує загроза травматизму. До цього слід бути готовим й завчасно підготувати салон автівки до безпечної подорожі для всіх пасажирів й особливо для наймолодших їх представників. Наявність та правильна фіксація автолюльки зможе не лише захистити від удару при зіткненні, а й зберегти життя.

Як обрати автолюльку

Якою повинна бути автолюлька для новонароджених

Ці автомобільні аксесуари виготовляються з урахуванням фізіологічних особливостей маленьких дітей, тому вважаються придатними для використання з перших днів після народження малюка. Моделі автолюльок поділяються за зовнішнім виглядом та розміром. Оскільки діти ростуть швидко, в середньому такий аксесуар використовуватиметься впродовж 6-9 місяців.

Варто зазначити, що автолюлька – це спеціальне крісло. Люлька від коляски для прогулянок не може її замінити. Навіть при надійній фіксації звичайна люлька не забезпечить дитині достатній рівень безпеки. Тому слід надавати перевагу тільки спеціалізованим автолюлькам. Купити аксесуари в машину для дітей, від яких залежить здоров`я дитини – відповідальна справа для кожного тата й мами.

Як пристібати автолюльку

Люлька в салоні машини може встановлюватись по-різному. Найбільш безпечним місцем вважається заднє сидіння. Ззаду автолюльку потрібно встановлювати проти ходу руху. Якщо ж є потреба встановити її спереду, то, навпаки, - по ходу руху інакше маленький пасажир при зіткненні може отримати серйозні ушкодження через спрацювання подушок безпеки.

Автолюлька кріпиться в машині за допомогою вбудованих стандартних ременів безпеки, системи Isofix, розробленої міжнародною організацією по стандартизації, чи альтернативних систем (американської Latch чи канадської Canfix / Uas).

Кріплення автолюльки на задньому сидінні:

  1. Встановити люльку рівно на надійно на сидінні так, щоб голова малюка знаходилась проти руху машини.
  2. Повністю витягнути ремінь безпеки автомобіля.
  3. Пропустити ремінь через спеціальні місця у корпусі автолюльки.
  4. Вставити фіксатор ременя у призначене місце.
  5. Затягнути штатний ремінь до необхідного рівня.
  6. Додатково зафіксувати дитину за допомогою внутрішніх ременів безпеки, що знаходяться в самій люльці

Для того, щоб закріпити автолюльку на передньому сидінні, слід виконати той самий порядок дій. Крім цього, не забути відімкнути подушку безпеки.

Як пристібати автолюльку

Як обрати автолюльку

Перш за все, варто орієнтуватись на те, як часто ви будете їздити з малюком. Якщо автолюлька використовуватиметься рідко й тільки для нетривалих поїздок, можна обрати модель 0+. Її можна буде підлаштувати відповідно до змін у зрості дитини, що забезпечить більш довгий термін використання.

У випадку, коли новонароджений подорожуватиме часто, слід поставитись до покупки автолюльки дуже відповідально: обирати модель за типом, максимально наближеним по віку до віку вашої дитини, надавати перевагу перевіреним брендам, міцним конструкціям та якісним й безпечним матеріалам.

Як обрати автолюльку

Як вибрати автолюльку для новонародженого

Під час пошуків автолюльки для свого малюка пам`ятайте, що цей аксесуар буде його індивідуальним засобом захисту. Від того, наскільки вдало ви підберете модель крісла залежатиме те, яке навантаження отримуватиме опорно-руховий апарат дитини.

Спеціалісти рекомендують:

  1. Перевіряти сертифікати безпеки обраних вами моделей.
  2. Попередньо ознайомитись з брендами та результатами краш-тестів їхньої продукції.
  3. Звертати увагу на елементи додаткової підтримки та захисту голови та шиї. Ці нюанси особливо важливі для новонароджених, оскільки різкі навантаження на ці ділянки можуть спровокувати травми чи неврологічні порушення.
  4. Обирати моделі люльок з ручкою для простішого перенесення.
  5. Переконатись, що для обраної вами люльки буде достатньо місця як на задньому, так і на передньому сидіннях.
  6. Купувати автолюльки, оббивка або чохол якої буде легко очистити від забруднень й за потреби зняти.
  7. Мати в арсеналі додаткові аксесуари для подорожей: піддашок для захисту від сонця, столик, змінні чохли тощо.

Як вибрати автолюльку для новонародженого

Як прикріпити автолюльку до коляски

В сучасному асортименті автотоварів для дітей є моделі зі спеціальними адаптерами. Адаптери кріпляться на шасі коляски, завдяки яким крісло з дитиною можна буде зафіксувати на колісній базі відразу після переміщення з салону авто. Якщо обрати коляску й автолюльку від одного виробника, то проблем з комплектацією точно не виникне.

Де купити автолюльку

Знайти місце, де було б все необхідне й бажане просто неможливо. Однак існує безліч спеціалізованих магазинів, готових запропонувати вашій увазі дійсно якісні товари від брендів, визнаних у всьому світі.

Пропозиція I Love Mommy – купити автотовари для дітей за доступними цінами. В наших каталогах ви можете ознайомитись з широким асортиментом автомобільних підігрівачів, органайзерів, підголовників, компактних іграшок та безліччю інших потрібних у подорожах речей. Крім того, в нашому онлайн-магазині ви можете придбати повсякденний та святковий одяг, взуття, головні убори, спортивні костюми, верхній одяг та багато іншого для хлопчиків та дівчаток різного віку.

Рекомендовані товари