Правильний вибір коляски для майбутніх батьків

Як правильно обрати коляску для дитини? На що саме звернути увагу? Якою має бути зручна для дитини та батьків коляска? З цими і багатьма іншими питання стикаються мами й тати в очікуванні немовля. В цій статті знайдете кілька корисних підказок, що допоможуть визначитись з покупкою.

На сьогоднішній день ринок товарів для дітей відкриває перед потенційними покупцями широкий асортимент колясок, де кожна модель відрізняється технічними характеристиками, типом матеріалу, вартістю й іншими показниками. Складність вибору при великому асортименті полягає у тому, що далеко не всі бренди враховують специфіку погодних умов й стан доріг у країнах, де в подальшому буде поширюватись продукція. Зважаючи на це, слід бути дуже уважним й передбачливим у виборі коляски для дитини, орієнтуючись не лише на співвідношення якості та ціни, а й елементи її комплектації.

yak-obrati-dityachu-kolyasku

Як обрати дитячу коляску

Перш, ніж визначитись з остаточним вибором, слід врахувати, що всі представлені на сьогодні дитячі коляски поділяються на:

  1. Універсальні.
  2. Трансформери.
  3. Люльки.
  4. Та прогулянкові.

Універсальні кляски – коляски, що складаються з шасі та декількох змінних модулів. Можливість поєднувати модулі різним чином розширює функціональність коляски й подовжує термін її використання. Такі візочки підходять як для новонароджених, так і для дітей, який виповнилось три і більше років. В перші місяці коляску використовують з люлькою, а коли малюк стане дорослішим люльку можна замінити на прогулянковий блок. З мінусів універсальних колясок – можливі проблеми з амортизацією.

Хорошою альтернативою універсальним коляскам й фаворитами багатьох батьків являються коляски-трансформери. Такі моделі складаються з складної основної конструкції, що включає у себе вбудований каркас люльки, та сидіння прогулянкового типу. В деяких колясках люлька представлена у вигляді конверту у ніші. За потреби дану транспортну систему можна підлаштувати для використання відповідно до віку його маленького користувача та потреб. Дитина може знаходитись лицем по ходу чи проти ходу руху, залежно від того, у якому положенні закріпити ручку. Перекидний механізм дозволяє адаптувати коляску без зайвих труднощів. З мінусів користувачі та спеціалісти виділяють велику вагу колясок. Не всі з них є вдалі й прості у маневруванні й за рахунок різних знімних елементів можуть займати більше місця порівняно зі статичними моделями.

Коляски-люльки – різновид транспортного засобу для малюків віком до 6-8 місяців. Моделі такого типу вирізняються класичними формами й конструкцією та стриманим дизайнерським оформленням. Люлька розташовується на шасі у вигляді літери «Х», плавний рух коляски забезпечують чотири великі колеса. Люлька може бути виготовлена з пластику й обшита тканиною, мати систему додаткового утеплення й терморегуляції для забезпечення дитині комфортних умов перебування. З мінусів такої коляски – низька здатність до маневрування, висока ціна й можливість використовувати її лише впродовж перших кількох місяців життя дитини.

Прогулянкові коляски – ідеальний варіант для міста. Їм надають перевагу переважно через компактність, лаконічний вигляд, хорошу маневреність та легкість. Таку коляску зручно буде зберігати навіть в умовах невеликої квартири й без труднощів спускати чи підіймати у ліфті. Прогулянкові транспорті системи на сучасному ринку представлені у різних варіаціях, вони бувають одномісні, двомісні чи навіть тримісні. Положення сидінь кожного з малюків можуть бути один за одним чи у вигляді кількох рівнів.

Конструкція прогулянкових колясок досить проста й зрозуміла. Функція регулювання спинки крісла дозволяє підлаштовувати коляску відповідно до фізіологічних змін малюка в перші місяці його росту. А невелика вага, наявність надійного корпусу й великих коліс робить безпроблемним переміщення як по асфальтованому покриттю, так і по траві.

yak-obrati-kolyasku-na-novonarodzhenogo

Як обрати коляску на новонародженого

Спершу необхідно визначити, який розмір та вага буде найбільш оптимальними для вас. Довжина люльки в сучасних колясках сягає близько 70-82 см, ширина складає показник біля 25-37 см. Міркуючи над цими показниками, слід передбачити пору народження вашого сина чи доньки, адже термін використання більшості колясок складає лише декілька місяців. Якщо поява малюка очікується в час пізньої осені, зимовий період чи рано навесні, то варто надавати перевагу довшим та ширшим люлькам.

Вага – дуже важливий показник, особливо якщо ви мешкаєте у будинку з ліфтом. Мінімум двічі на день вам доведеться спускати та підіймати коляску для прогулянок на свіжому повітрі. Й зручність та безпечність цих процесів значною мірою залежить від того, наскільки міцним є каркас коляски й наскільки він тяжкий. Вага пластикових колясок становить близько 5-6 кг. Однак до цих цифр слід також додати вагу дитини. Коляски з тканинними люльками чи конвертами важать набагато менше (до 2 кг) й оснащені комфортними змінними ручками, що зроблять транспортування більш комфортним.

yak-obrati-progulyankovu-kolyasku

Як обрати прогулянкову коляску

Хочеться, аби кожна прогулянка дитини запам`ятовувалась їй лише приємними відчуттями. Окрім сприятливої погоди й хорошого самопочуття малюка значною мірою на це впливає зручність та затишність коляски для прогулянок.

Аби зробити правильний вибір й придбати дійсно якісну та надійну коляску, рекомендовано зважати на такі нюанси, як:

  • матеріал, з якого виготовлені деталі конструкції;
  • стан та практичність тканинного покриття зовні та всередині люльки;
  • міцність кріплень всіх елементів коляски;
  • надійність коліс;
  • наявність у комплекті коляски змінних деталей;
  • міцність фіксації та можливість повороту ручки;
  • колір та принт люльки;
  • вага конструкції й можливість її трансформації.

Визначивши критерії, які є найважливішими для вас, як користувачів, та вашого чада, здійснювати пошуки бажаної коляски буде набагато простіше. На сайті I Love Mommy ви також матимете змогу ознайомитись з широким асортиментом дитячих товарів й придбати у якості подарунка іграшки для вулиці для дівчаток, для хлопчиків та для малюків за доступними цінами. Наші консультанти завжди готові допомогти, тож за потреби сміливо звертайтесь до них з питаннями у режимі онлайн-чату чи за номерами гарячої лінії.