Як кріпити Isofix

Ще кілька років тому наявність автокрісла для дитини було рідкістю. На сьогоднішній день цей аксесуар є незамінним елементом подорожей з чадом, незалежно від тривалості їзди та складності маршруту.

Правильно облаштувати дитяче пасажирське місце може стати непростою задачею для молодих батьків. Тому перед покупкою автокрісла для своєї доньки чи сина, спеціалісти рекомендують ознайомитись з особливостями різних моделей та системами їх кріплення. В цій статті ми розповімо більше про один з найбільш поширених способів фіксації - ISOFIX.

Що таке система кріплення ізофікс

Що таке система кріплення ізофікс?

ISOFIX (International Standards Organisation FIX) – розробка Міжнародної Організації по Стандартизації ISO, спрямована на полегшення та покращення фіксації дитячих автокрісел в салоні машини. Перші аналоги були розроблені близько 10 років тому. За короткий час isofix здобула велику популярність серед автовиробників та отримала позитивні відгуки від спеціалістів у галузі безпеки, тож на сьогоднішній день практично всі сучасні автомобілі оснащені цією системою кріплення.

Як виглядає кріплення isofix в машині: дві скоби зі сталі, приварені до кузова машини, відстань між якими становить 27 см. Саме кріплення заховане в автомобілі між подушками заднього сидіння. Деколи воно буває закрите заглушками.

Знайти кріплення isofix в машині можна у проміжку між спинкою та сидінням на задньому дивані салону. Все залежить від особливості автомобіля: в одних знайти систему кріплення легко, в деяких доведеться просунути руку глибше, оскільки скоби можуть бути «заховані» між оббивкою.

Якщо самостійно знайти його не вдається, слід звернутись в сервісний центр та переконатись, що isofix включений в конструкцію вашого авто. Якщо ж цей елемент не був передбачений виробником, спеціалісти можуть допомогти вам вбудувати скоби в кузов, після чого ви без зайвих труднощів зможете використовувати спеціалізовані дитячі автокрісла.

Основна особливість іsofix полягає у тому, що для надійної установки дитячого крісла не доводиться послуговуватись вбудованими в салоні ременями безпеки. Автокрісло просто й легко розміщується на сидінні й за допомогою кількох вбудованих замків фіксується до металічних петель, які, в свою чергу, прикріплені до кузова машини.

Що таке ізофікс в автокріслі

Що таке ізофікс в автокріслі, різновиди

Дана система кріплення відрізняється в залежності від типу крісла та віку дитини, для якої воно призначено. Для групи 0+ - 1 isofix представлена як окрема база для розміщення автокрісла чи люльки. В деяких моделях isofix являється вбудованим елементом конструкції. Для груп 1 – 2 – 3 та 2 – 3 ізофікс розміщена в нижній подушці крісла.

Рішення купити дитячі автокрісла потребує від батьків чіткого розуміння всіх переваг цього автомобільного аксесуара.

Говорячи про люльки та крісла з системою кріплення isofix, варто наголосити на тому, що:

  1. Завдяки цьому механізму шанс неправильно встановити дитяче крісло в машині є дуже низьким, що свідчить про легкість експлуатації.
  2. Крісла, зафіксовані за допомогою isofix практично не зсуватимуться в сторони або вперед навіть при різких поворотах авто.
  3. Додаткова точка кріплення до кузова автомобіля підвищить рівень безпеки малюка в салоні під час їзди.

Основна мета розробників іsofix була спрямована на створення універсальної та доступної для всіх користувачів можливості швидко й правильно установити дитяче автокрісло. За статистикою, при установці дитячих автокрісел за допомогою штатних ременів безпеки у понад 70% випадків батьки роблять помилки: випадково перекручують ремінь, просовують його через не той паз, занадто сильно або занадто слабко затягують ремінь тощо. Всі ці недоліки значно знижують захисні функції автокрісла і практично мінімізують головне його призначення – створити комфортні та безпечні умови для маленького пасажира. Система кріплення isofix позбавлена всіх цих недоліків.

Де розташувати дитяче автокрісло

Де розташувати дитяче автокрісло

Замовити аксесуари в машину для дітей – тільки половина справи. Наступний крок – визначити, де краще всього їх розмістити. Що стосується автокрісел, то спеціалісти не дають однозначної відповіді. Впродовж тривалого періоду найбільш безпечним вважалось місце ззаду за водієм. Це пояснювалось тим, що у випадку ДТП водій, керуючись інстинктом самозбереження несвідомо вивертатиме руль так, аби захистити себе. В такому випадку, захищеним буде й пасажир позаду нього. Однак, численні дослідження довели, що місце ззаду посередині є більш безпечним порівняно з усіма іншими, адже при бокових ударах воно буде пошкоджено в рази менше.

Наша пропозиція

Якщо ви плануєте зробити подарунок своєму сину чи доньці й зробити «інтер`єр» автівки більш комфортним для спільних сімейних подорожей – ласкаво просимо на сайт нашого онлайн-магазину I Love Mommy! Тут ви з легкістю зможете знайти й замовити автотовари для дітей всього за кілька кліків. Зі свого боку ми гарантуємо вам високу якість представлених у каталогах товарів, зручні умови оплати та швидку доставку по всій території України. Крім того, ви завжди можете звернутись за допомогою до консультантів I Love Mommy! Зателефонувавши на нашу гарячу лінію, написавши на пошту чи в чат, кожен наш покупець зможе отримати кваліфіковану пораду й вичерпну відповідь на своє питання.

Рекомендовані товари