Що таке бустери?

Автомобільні поїздки з дітьми – справа, до якої слід завчасно підготуватись, облаштувавши місце для сидіння наймолодшого пасажира якомога більш комфортно та безпечно. Незамінним для любителів сімейних мандрівок на авто є бустер. Цей допоміжний підтримуючий пристрій являє собою сидіння з підлокітниками, однак без спинки та внутрішніх ременів безпеки. Бустери призначені для дітей віком 3-12 років за умов, коли потрібно підняти тіло пасажира на рівень, що дозволятиме використання вбудованого в авто ременя безпеки правильним чином, а не на рівні шиї малюка та без загрози його життю. Про те, які бувають бустери та як правильно зробити вибір при покупці йтиметься далі в нашій статті.

Види бустерів

Після того, як сформувалось загальне уявлення про цей автомобільний аксесуар й відповідь на питання «Що таке бустер?» знайдено, слід уважно ознайомитись з представленим на сьогоднішній день асортиментом товарів цієї категорії.

В загальному бустери класифікують на групи «2/3» та «3». Перша група охоплює бустери для дітей, вага яких становить від 15 до 36 кг. Цей показник пов`язаний з наявністю спеціального ременя з функцією адаптації, за допомогою якого вдасться правильно розмістити штатний ремінь безпеки на тілі малюка й надійно зафіксувати його. Друга група – це бустери для дітей, вагою від 22 до 36 кг. Моделі такого типу не передбачають додаткових елементів для фіксації ременя.

Також бустери відрізняються за матеріалом виготовлення. Найчастіше для їх виготовлення використовують пінопласт, пластмасу чи металеві каркаси.

Види бустерів

Який бустер краще купувати

Моделі з пінопласту вважаються найнижчими за вартістю та найменш надійними. Такі аксесуари в машину для дітей легкі, проте ненадійні та крихкі.

Другими за популярністю є пластмасові бустери. Як і попередній варіант, вони легкі та доступні у вазі. Відмінність полягає у тому, що пластмаса оцінюється вище за міцністю та практичністю.

Найбільш надійний бустер – це бустер з металічним каркасом. Масивна міцна основа захована у шарах проміжних матеріалів та обтягнута м`якою тканиною, що забезпечить дитині зручність під час їзди.

Як обрати бустер для дитини

Покупку доповнення салону авто слід робити виважено, взявши до уваги всі за і проти.

До переваг бустерів можна зарахувати:

  1. Низьку вартість порівняно з сучасними моделями автокрісел.
  2. Компактність.
  3. Легкість.
  4. Можливість швидко й без зайвих зусиль пристібнути бустер до сидіння.
  5. Забезпечення зручних умов для дитини під час їзди.

В списку недоліків буде те, чим відрізняється бустер від автокрісла: відсутність захисту від бокового удару.

Як обрати бустер для дитини

Як вибрати бустер для дітей

Розглядаючи моделі бустерів у магазині, слід неодмінно пам`ятати про те, що цей предмет буде відповідати за безпеку вашої дитини.

Особливу увагу слід звертати на:

  1. Матеріал.

Висока якість та практичність матеріалу – запорука довговічності бустера. Класична конструкція такого сидіння складається з 4 шарів: каркаса, пластика, пом`якшуючого шару та тканинного чохола. Оскільки дітлахи не завжди поводяться охайно, рекомендується обирати бустерам зі змінним чохолом, який за потреби можна швидко зняти й легко очистити від забруднень.

Перш, ніж купувати бустер, переконайтесь, що сидіння не є занадто жорстким чи занадто м`яким. В обох випадках його маленький користувач буде почувати дискомфорт. Краще всього організувати сімейний шопінг і дати дитині можливість «приміряти» сидіння й перевірити, чи зручно їй у ньому.

2. Розмір.

Слід переконатись, що бустер вдало розміститься на задньому сидінні вашого авто. Тому завчасно зніміть орієнтовні мірки ширини й висоти та співставте їх з параметрами нового придбання. Якщо ви плануєте використовувати бустер впродовж тривалого періоду, то підходящою буде модель з максимальними параметрами.

3. Кріплення.

Існує декілька способів кріплення бустера до сидіння: за допомогою вбудованого ременя безпеки або за допомогою системи Isofix чи Latch. Тип фіксації крісла залежить від того, яким саме автотоварам для дітей ви надали перевагу.

4. Вартість.

Ціна на бустер залежить від моделі сидіння, матеріалу та розміру. Спеціалісти не радять економити на цьому засобі безпеки, так як дешевий бустер навряд чи зможе забезпечити вашому чаду достатній рівень зручності під час їзди та надійний захист у випадку аварії.

Як вибрати бустер для дітей

Що краще: бустер чи автокрісло

Експерти у галузі питань безпеки стверджують що при перевезенні дітей автокрісла є набагато кращим вибором порівняно з бустерами. За рахунок масивної статичної спинки, бокових вставок та трьох- або п`ятиточечного ременя безпеки автокрісла перемагають моделі бустерів, адже всі ці елементи не тільки роблять поїзду дитини комфортнішою, а й створюють додатковий захист.

Дитячі автокрісла-бустери за умов відповідного використання мають свої переваги. Бустер стане хорошим вибором у випадку, коли дитині стало замалим крісло типу «2/3», однак вона ще не «доросла» до того, щоб пристібатись вбудованими у автомобілі ременями безпеки. Варто також обирати бустер, коли фінансові можливості не дозволяють обзавестись автокріслом. В такому випадку наявність хоча б спрощеного, проте професійного адаптора, зробить розміщення дитини в авто більш безпечним та зручним.

Що краще: бустер чи автокрісло

Як кріпиться бустер в машині

Один з варіантів кріплення сидіння в авто – за допомогою штатного трьохточечного ременя безпеки. Нижня стрічка протягується під підлокітниками бустера, а діагональний ремінь фіксує тіло маленького пасажира. Загалом процес установки бустера в авто займає всього декілька хвилин.

Окрім питань пов`язаних з тим, з якого віку можна возити дитину на бустері, важливим є питання розміщення цього предмета в салоні. Відповідно до ПДР, водій сам може обирати місце для установки автокрісла чи бустера: на передньому пасажирському сидінні чи на дивані ззаду.

Оскільки чіткого правила щодо того, де повинно бути дитяче крісло в машині немає, рекомендуємо керуватись рекомендаціями спеціалістів у галузі безпеки. Вони зазначають, що найбільш підходящим місцем для бустера в машині є центральна частина в задній частині салону. Ця зона знаходиться більш віддалено від частин автівки, що можуть деформуватись під час бокового чи лобового зіткнення.

Пропозиція онлайн-магазину I Love Mommy

В каталогах на нашому сайті вашій увазі представлено продукцію від найкращих світових виробників. всього за декілька кліків ви зможете оформити замовлення, попередньо ознайомившись з асортиментом представлених товарів та їхніми характеристиками. Одяг для дітей різного віку, взуття, іграшки та аксесуари – все це чекає на вас та ваших дітлахів у I Love Mommy!