Як одягнути дитину на вулицю

Прогулянки на свіжому повітрі – це щоденний ритуал, який покликаний не лише урізноманітними дозвілля малюків та їхніх батьків, а й принести користь фізичній та емоційній складовій здоров’я. Відпочинок дитини надворі може вважатись вдалим тільки у випадку, коли вона одягнена відповідним чином й коли обраний для цієї активності наряд здатен підтримати та зберегти комфортну температуру тіла. В цій статті ми поділимось порадами стосовно того як одягнути дитину на вулицю та розкажемо про специфіку підбору одягу у різні пори року.

Одяг для новонароджених: як визначитись який комплект одягу одягнути

Варто пам’ятати, що температура зовнішнього повітря по-різному відчувається дорослими та немовлятами. Тому, обираючи одяг для прогулянки, не варто керуватись лише власними відчуттями. Слід взяти до уваги градус тепла, наявність вітру та його швидкість, а також рівень вологості повітря. Всі ці показники варіюються у різний час й у різних кліматах. Формуючи гардероб малюка також потрібно враховувати індивідуальні особливості його власника.

Одяг для новонароджених

Як одягнути дитину на вулицю: таблиця (температура повітря та варіант відповідного одягу):

  • Від -20 до -10: підгузок, сліп з бавовни або флісу, пінетки, утеплений комбінезон або конверт, шарф, шапка.
  • Від -10 до -5: підгузок, комбінезон, кофтинка, утеплений конверт або комбінезон, пінетки, тонка шапка, шарф.
  • Від -5 до 0: підгузок, комбінезон або комстюм з бавовни, легкий шарф та шапка.
  • Від +5 до +10: підгузок, сліп з бавовни, комбінезон, демісезонна куртка, шапка.
  • Від +10 до +15: підгузок, бавовняний костюм, утеплений конверт або демісезонний комбінезон та куртка.
  • Від +15 до +18: підгузок, теплий комбінезон, тонка шапка.
  • Від +18 до +20: підгузок, бодік, головний убір у вигляді чепчика або панамки.
  • Від +21 і вище: підгузок, бавовняне боді на короткий рукав, панамка.

Варто наголосити, що показник +20°С у осінню, весняну та літню пори року відчувається по-різному.

Одяг для новонароджених рекомендується комбінувати так, щоб дитина не була дуже закутаною. Замість того, щоб надмірно утеплювати малюка для прогулянки, краще взяти з собою плед або ковдру.

Як одягнути малюка на вулицю

Одяг для прогулянки повинен відповідати не лише погоднім умовам, а й тому, чим саме буде займатись дитина під час прогулянки. Якщо з гардеробом новонародженого ми вже розібрались, то наряди для дошкільнят – це складніше питання. Як уявити собі прогулянку в парку без активних ігор? Дітлахи дуже полюбляють бігати, бавитись у пісочниці, кататись на качелях тощо. Зважаючи на це, одяг для відпочинку надворі повинен бути максимально комфортним, не обмежувати рухи й не викликати дискомфорту.

Дуже часто батьки хвилюються про те, щоб дитина не промерзла під час ігор надворі й деколи можуть змушувати своє чадо одягати декілька шарів одягу. Не варто забувати, що під час бігу, стрибків й інших активностей температура тіла малюка підвищиться. Й у такій ситуації надмірна кількість теплого одягу може стати причиною перегріву. Тому слід знайти оптимальний варіант наряду, в якому дитині було б в міру тепло.

Як одягнути малюка на вулицю

Дорослішаючи, дитина починає формувати власні вподобання у одязі, кольорах, бере участь у підборі та покупці одягу, висловлює власні побажання стосовно того, як одягнутись для виходу з дому. Як асортимент одягу для дівчаток, так і гардероб для хлопчиків включає у себе безліч елементів, які можна комбінувати один з одним так.

Універсальна й незамінна для будь-якої дитини річ – це штани. Вони можуть бути різними й одягатись як влітку, так і взимку. Для теплих пір року варто купити своїй дитині модель з льону, оскільки цей матеріал дозволить тілу дихати й не пітніти. Для прогулянок за низьких температур можна обрати утеплені штани чи навіть комбінезон. Такий варіант точно зможе захистити дитину від морозу та вітру.

Ще один важливий елемент гардеробу модника – це головний убір. Асортимент цього аксесуару включає у себе безліч позицій. Це і літні панамки та кепки, берети для дівчаток та стильні демісезонні шапки для хлопчиків, зимові варіанти головних уборів, а також бандани, пов’язки й багато іншого.

Пропозиція I Love Mommy

Пропозиція I Love Mommy

Не знаєте в що та як одягнути дитину восени? Не можете знайти бажаний одяг для хлопчика? Не можете підібрати наряд, який би личив вашій донечці? Шукаєте якісну та красиву річ у подарунок? Ми будемо раді допомогти вам з кожним із цих питань. I Love Mommy – це онлайн-магазин дитячих товарів, в якому знайдеться все, чого тільки може потребувати малюк. В каталогах на нашому сайті представлено продукцію від відомих у всьому світі брендів. Тож, обравши нас для оновлення гардеробу свого сина чи доньки, ви отримуєте можливість стати покупцем стильних речей за доступними цінами.

Рекомендовані товари