I Love Mommy у Вінниці! ТК «ПетроЦентр» (другий поверх), просп. Коцюбинського, 70. Графік роботи: понеділок - неділя, з 10:00 до 19:00. Будемо раді Вас бачити!

Коли дитині потрібна окрема кімната

Для багатьох молодих мам і тат облаштування кімнати для своєї дитини – це завдання, над яким вони починають працювати практично відразу після підтвердження вагітності. Кожен малюк повинен мати власний простір й чим старшою стає дитина, тим сильнішою стає ця потреба. Та чи потрібно облаштовувати новонародженого у його власному куточку відразу після повернення з пологового будинку? В цій статті ми вирішили поділитись з вами порадами спеціалістів й вияснити, коли саме дитина готова переселятись у власну кімнату.

З точки зору психології, перший період після появи на світ – це час, коли малюк дуже сильно потребує не лише фізичної, а й емоційної близкості з мамою. Зважаючи на це, немовля краще всього розмістити у батьківськй спальні, до прикладу, у колисці поряд з ліжком мами й тата. Перші прояви потреби у власному просторі з’являються у дитини біля трьох років, а з досягненням п’ятирічного віку мати власну кімнату стає не лише бажаним, а й виправдано необхідним. Надзвичайно важливо, аби ваше чадо мало окремий куточок у підлітковому віці, оскільки саме в цей період дитина дуже гостро реагує на порушення її особистої зони комфорту.

Коли дитині потрібна окрема кімната

У деяких випадках дитині, в залежності від її психологічних особливостей, складно дається переїзд з батьківської спальні. Тут варто пам’ятати про те, що переселення в окрему кімнату не повинно бути вимушеним. Слід зробити так, щоб малюк сам цього захотів. Посприяти цьому можна за допомогою оригінального інтер’єру кімнати й улюблених дитячих іграшок.

Коли переселяти дитину в окрему кімнату

Знайомити малюка з своїм особистим домашнім куточком можна тоді, коли він починає активно повзати й робити свої перші кроки. Обов’язково слід подбати про те, щоб всі предмети, з якими дитина зможе контактувати в процесі пізнання навколишнього світу, були безпечними.

Спеціалісти стверджують, що психологічно ближче до досягнення трирічного віку дитина готова до того, щоб проводити час наодинці самостійно. В цей період дитина також може потребувати більше місця для ігор. Тож переселення в окрему кімнату, де буде вдосталь місця для іграшок та активних ігор, точно буде сприйнято позитивно.

Коли переселяти дитину в окрему кімнату

Дуже доречно підготувати окрему кімнату для дитини до початку її шкільного життя, оскільки в цей час ваше чадо стає дорослішим й потребуватиме особистого простору для навчання та позашкільної діяльності.

Як бути, якщо немає можливості облаштувати окрему кімнату для дитини

Якщо фінанси, житлова площа квартири чи інші причини не дозволяють виділити для свого чада окрему кімнату, рекомендуємо скористатись методом зонування простору. Для того, щоб означити окрему ділянку приміщення, призначену спеціально для малюка, можна відмежувати її від решти предметів інтер’єру за допомогою іграшок, м’яких дитячих меблів, килимка, столика для малювання тощо. Також можна використовувати ширми чи перегородки за умов, що вони не заважатимуть іншим мешканцям.

Часто стається так, що якщо в сім’ї двоє чи більше дітей, то всі вони стають сусідами в одній дитячій кімнаті, так як виділити окрему для кожного немає можливості. В такому випадку варто підійти до облаштування інтер’єру продумано, оскільки кожна дитина – це окрема індивуальність, що потребує особистого простору й місця для навчання та дозвілля. Під час планування кімнати для кількох дітей слід подбати про те, щоб кожному з її мешканців було зручно спати, займатись власними справами, а також, щоб для кожного з них було вдосталь місця для зберігання особистих речей.

Де купити дитячі товари в Україні

Де купити дитячі товари в Україні

Переїзд в окрему кімнату – це серйозний крок в житті кожної дитини. Аби він залишив по собі лише приємні спогади, слід зробити процес переселення якомога менш стресовим та більш комфортним. Пропонуємо вам завітати на сайт нашого онлайн-магазину I Love Mommy!

В наших каталогах ви зможете знайти все необхідне для:

  • веселого дозвілля;
  • продуктивного навчання;
  • затишного інтер’єру.

Якщо у вас виникнуть запитання стосовно оформлення замовлення, оплати товару чи його доставки – звертайтесь до консультантів нашого магазину. Ми з радістю допоможемо вам з вибором й постараємось зробити все можливе для того, щоб шопінг у нашому магазині став для вас приємним досвідом.

Рекомендовані товари