Чим зайнятись мамі в декреті?

Період вагітності й декретна відпустка – це досить тривалий період життя жінки. Тип часопроведення мами може бути різним: одні матусі стверджують, що весь свій вільний час у них йде на малюка і не залишається ні хвилини на себе, інші ж, навпаки, зізнаються, що декретна відпустка дає «друге дихання», адже з'являється більше часу для того, аби подумати й визначитися, що саме вони хотіли б робити у житті в подальшому, знайти своє улюблене хобі або навіть почати свій власний бізнес. В цій статті розповімо про те, як можна урізноманітнити будні до та після народження дитини.

perіod-vagіtnostі-j-dekretna-vіdpustka

Чим зайнятись мамі в декреті

Поява ще одного члена родини – бажаний та очікуваний всіма момент. Перший етап декрету супроводжується піднесеністю від розуміння того, яка прекрасна подія згодом відбудеться, після родів ці емоції заміняються розумінням того, що турбота про новонародженого – це теж тяжка робота. Вона є рутинною та стресовою, що ще більше ускладнює ситуацію.

Перші місяці матусі зазвичай повністю поглинені малюком, у них не завжди є змога та бажання знайти вільний час для себе. Якщо ж вдається виокремити кілька хвилин на зустріч з друзями чи похід в магазин – це справжнє свято.

Згодом малюк дорослішає, кріпне, й, відповідно, менше потребує цілодобової опіки мами. На цьому етапі життя молодої мами може перетворитись у так званий «день бабака», коли новий день нічим не відрізняється від попереднього. Жінка як ніколи гостро відчуває потребу у спілкуванні поза домом й самореалізації.

Першочергова ціль мами у декреті – виховання свого чада. Від того, наскільки багато любові й знань отримає малюк у перші місяці свого життя, залежить те, як він проявлятиме себе у майбутньому, його успішність в садочку, школі та загальний рівень ерудованості. Значних зусиль потребує також турбота про здоров`я дитини, зокрема зміцнення її імунітету.

Попри все це мама не повинна забувати про себе й займатись своїм життям, знаходити час для власних захоплень. Занять для урізноманітнення рутини може бути безліч: це і робота над поверненням себе у хорошу фізичну форму, пошук нового хобі або додаткового заробітку, читання книг, перегляд фільмів тощо.

chim-zajnyatis-mamі-v-dekretі

Чим можна зайнятись в декреті до родів

Ось кілька варіантів хобі, заняття якими допоможуть не лише скрасити рутину, а й сприятимуть саморозвитку:

  1. Леттерінг. Так називають мистецтво малювати букви. Вже після кількох занять ви зможете прикрашати фігурними надписами листівки, малювати постери, оформлювати цитати з особливою витонченістю. Для такого хобі знадобиться тільки папір, ручка та кілька хвилин вільного часу вдень.
  2. Догляд за кімнатними рослинами. Навіть якщо вам раніше здавалось, що ви поганий власник декоративних рослин, в період декрету у вас буде вдосталь часу для того, щоб дізнатись більше про види вазонів та те, який догляд потребує той чи інший представник флори. Догляд за рослинами вважається одним з найбільш дієвих занять для релаксу. Кожна рослинка може сприйматись як ще одна дитинка, турбота й догляд за якою не залишиться неоціненими.
  3. Флористика. «Подружившись» з вазонами, можна перейти до наступного рівня – мистецтва комбінації квітів. Це заняття не лише займе певну частину вашого вільного часу, а й сприятиме розвитку вашого естетичного смаку й позитивно впливатиме на настрій. Крім того, нові вміння дозволять вам в подальшому вишукано оздоблювати домівку, тішити рідних та друзів красивими букетами й, що не найменш важливо, передати всі ці знання своєму чаду.
  4. Письменництво. Декрет – це не лише період виношування й догляду за новонародженим. Це дуже важливий й емоційно забарвлений період життя жінки. Впродовж нього молода мама відкриває для себе чимало нових відчуттів та вражень, переживає серйозні зміни у побуті та світогляді, будує нові плани. Чому б не спробувати перекласти все це на папір?

Письменництво вважається чудовим способом вивільнити накопичені думки, це один з найбільш дієвих способів психологічної терапії. Незалежно від того ведете ви блог чи пишете свою власну книгу, перетворюючи думки в текст, ви рятуєтеся від стресу та знаходите відповіді на хвилюючі вас питання.

  1. Мистецтво. В делікатному стані жінка здатна по-новому сприймати світ. Аби світ, в який скоро прийде нова людина, був красивим, слід навчитись помічати цю красу.

. Саме тому молодим мамам рекомендується більше цікавитись мистецтвом, частіше ходити в музеї, театри, концерти, пропускати через себе енергетику цих місць й намагатись звертати увагу на естетику навколо. Сила мистецтва неймовірно потужна: воно пробуджує в нас щось таке, від чого хочеться радіти, плакати, кричати або дивуватися.

Материнство - це справжній виклик для жінки. Однак, пройшовши цей етап, вона стане у рази краще, сильніше, енергійніше.

chim-mozhna-zajnyatis-v-dekretі-do-rodіv

Що робити в декреті?

Ось ще кілька варіантів того, чим можна зайнятись жінці в період декрету:

  1. Підвищити кваліфікацію, розвивати вже наявні професійні навички.
  2. Отримати другу освіту або закінчити курси.
  3. Почати вивчати іноземну мову.
  4. Навчитись їздити на машині, отримати права.
  5. Розвивати навички кулінарії.
  6. Продумати інтер`єр дитячої кімнати, подбати про те, щоб ремонт закінчився до появи малюка.

Чудовим місцем для покупки дитячих товарів є наш онлайн-магазин I Love Mommy. Ми пропонуємо великий асортимент одягу, взуття, іграшок та різноманітних аксесуарів для хлопчиків та дівчаток різного віку. В декретній відпустці у вас буде вдосталь часу ознайомитись з різними постачальниками, переглянути відгуки про співпрацю з ними.

Ми ж запевняємо, що про рішення здійснити покупку у I Love Mommy ви не пошкодуєте ні на мить, тож довгі роздуми тут зайві. Якість, безпека, практичність та довговічність – основні характеристики представлених у наших каталогах товарів для дітей. Пропонуємо переконатись у цьому на власному досвіді!

Рекомендовані товари