Список речей новонародженому в пологовий будинок

Поява малюка – це завжди довгоочікувана та хвилююча подія. Щоб уникнути зайвих турбот й докуповувань останній момент, рекомендується попередньо визначитись з усім необхідним та скласти список. Ми виокремили основні критерії вибору речей, які знадобляться дитині відразу після народження та для виписки з пологового будинку.

Тільки якісний одяг!

Одяг – перший пункт зі списку. Й до його вибору слід підходити максимально уважно та відповідально. Матеріал будь-яких речей, які тісно контактуватимуть з шкірою новонародженого малюка, повинен бути якісним, приємним на дотик, м’яким та теплим, а також практичним – легко одягатись та пратись. Найкраще, якщо це буде стовідсоткова бавовна або трикотаж.

Варто пам’ятати про те, що одяг повинен чітко відповідати віку малюка й не мати жодного оздоблення у вигляді дрібних деталей, а також стрічок, вузлів тощо. Рекомендовано надавати перевагу нарядам, які одягаються не через голову.

Правильно визначитись з розміром

Безумовно, батьки з перших днів після появи свого чада на світ прагнуть забезпечити його всім і тільки найкращим. Варто пам’ятати, що малюки ростуть дуже швидко й поновлювати гардероб доведеться кожні 1-2 місяці.   

Розмір одягу для новонароджених визначають за довжиною тіла, шапочки – за окружністю голови. Середній показник для одягу становить близько 50-54 см, для шапочки – від 36 см.

Правильно визначитись з розміром

Скільки і чого знадобиться

В пологовому будинку після народження перебувають близько 3 днів. В цей період малюку знадобиться 1,5 комплекта на добу. В списку необхідного такі речі:

  • -          Одяг для пологового залу: байкова пелюшка, байкова кофтинка, шапочка та шкарпетки;
  • -          Одяг для перебування в пологовому будинку: кофтинка з довгим рукавом (чи царапками) та повзунки з застібкою на плечах або чоловічок з закритими ручками та ніжками, шапочка без внутрішніх швів та зав’язок під шиєю та шкарпетки;
  • -          Одяг для вулиці;
  • -          Одяг для догляду;
  • -          Документи;
  • -          Та медикаменти.

Особливість одягу для виписки

Дуже важливо підготувати все необхідне для першого виходу вашого малюка надвір, адже за добрих умов виписка відбувається через кілька днів після пологів. Тут все залежить від пори року та погодних умов у визначений день. Підбираючи перший наряд для вулиці, слід потурбуватись про те, щоб у ньому дитині було в міру тепло. Ним може бути комбінезон з рукавичками та закритими ніжками взимку або теплий чоловічок у менш прохолодну погоду. Якщо виписка буде урочистою, то попередньо підготуйте комплект з святкової сорочечки, повзунків чи комбінезону, шкарпеток, бавовняної шапочки, пелюшки з мереживом або конверту. В прохолодну пору року не зайвою буде синтепонова ковдра. Одяг для вулиці новонародженому слід обирати на кілька розмірів більший, близько 62 розміру.

Особливість одягу для виписки

Що знадобиться  з речей для догляду?

Обов’язковими у списку є бавовняні та фланелеві пелюшки. Їх можна і постелити у ліжечко, і вкрити ним малюка під час сну. Пелюшок в пологовий будинок варто підготувати близько 10 штук. Наступний пункт – рушник. Він повинен бути якісним та м’яким.

Невід’ємними є й підгузки. Для пологового будинку їх потрібно буде немало, по 8-10 штук на день. На підгузниках економити не варто, оскільки шкіра малюка в перші дні після появи на світ буде надзвичайно чутлива. Існують підгузки для новонароджених зі спеціальним отвором для пупкової рани. Якщо таких не знайдеться – підійдуть і звичайні, проте їх доведеться підгортати спереду.

До цього переліку варто додати кілька пачок дитячих вологих серветок (без спирту!), а також електронний термометр для контролю тіла малюка та термометр для контролю температури в кімнаті.

Забезпечити ваше чадо якісними та практичними речами допоможе онлайн-магазин дитячих товарів I Love Mommy. Ми пропонуємо великий асортимент одягу та аксесуарів для новонароджених за приємними цінами.

Рекомендовані товари