Святковий графік роботи: в суботу (4.05) працюємо до 14:00, неділя (5.05) і понеділок (6.05) - ВИХІДНІ. Усім бажаємо світлого Великодня!

Як заспокоїти плачучого малюка

Дитина, що не перестає плакати, - страшний сон люблячих батьків. Чути й бачити крик та сльози дитини нестерпно, особливо коли причина такої поведінки незрозуміла. Довести малюка до сліз може багато факторів: фізичний біль, поганий настрій, невдоволений запит тощо. Однак у будь-якому випадку його слід заспокоїти й втішити. Й у цій статті ми виокремили декілька дієвих способів, що можуть допомогти у цьому.

Як заспокоїти немовля

Новонароджені мають сильні фізичні спогади про час перебування у маминій утробі. Повернути малюку подібні відчуття й забезпечити умови захищеності допоможе пеленання. В такому коконі, що обмежує рухи й дарує тепло, малюк зможе заспокоїтись й перестати плакати. Якщо ж дитина плаче, будучи сповитою, то причина сліз може бути у неправильному чи занадто щільному положенні пелюшок. В такому разі послабте пелюшки, звільніть руки й ноги дитини від тканини. Можливо, саме відчуття дискомфорту змушувало ваше чадо плакати.

Дієвим способом також є притискання малюка до грудей й його легке погойдування. Обійми зігрівають й дарують відчуття затишку. Крім цього, вони сприяють виробленню гормону окситоцину, що впливає на зменшення рівня болю й підвищує відчуття задоволеності життям.

Ще один варіант позбавити дитину від сліз – дати їй пляшечку, соску чи груди. Навіть якщо дитина неголодна, процес смоктання неодмінно її заспокоїть.

yak-zaspokoїti-nemovlya

Як заспокоїти малюка, коли він сильно плаче

Коли дитина засмучена й плаче, дуже складно вияснити причину сліз й знайти способи виправити ситуацію. Першим чином потрібно взяти дитину на руки. Так малюк зрозуміє, що вся увага дорослих прикута до нього. Заспокоїти допоможе похитування зі сторони в сторону, нашіптування приємних слів, наспівування улюблених пісень тощо. На кожного це може діяти по-своєму, однак найголовніше, щоб спілкування з малюком в момент його підвищеної збудженості відбувалось у тихому спокійному тоні.

Також можна спробувати переключити увагу малюка на щось інше. Потрібно відволікти дитину від ситуації, що спричинила плач, й сфокусуватись на чомусь новому й цікавому. Увімкніть улюблений мультфільм вашого сина чи донечки чи музичну композицію, почніть танцювати під знайомі мелодії, видавати звуки різних тварин тощо – робіть будь-що, що допоможе малюку забути про причину суму.

Як заспокоїти малюка, коли болить животик

Такий біль може бути викликаний різними причинами. Погане самопочуття в зоні животика може виникати внаслідок порушень роботи шлунково-кишкового тракту, через запалення хронічних хвороб чи навіть стреси. Деколи малюку складно локалізувати дискомфортні відчуття, тож він намагається привернути увагу до проблеми через плач. В таких випадках слід спробувати визначити причину болю в животику, за потреби проконсультуватись з лікарем й заспокоїти дитину.

Найчастіше у немовлята й дошкільнята стикаються з коліками. Це відчуття подібне до поодиничних колючих спазмах в зоні живота, які можуть не лише викликати біль, а й налякати малюка.

Як заспокоїти дитину при коліках? Покладіть малюка на лівий бік чи на животик і легкими масажними рухами потирайте спину. Якщо дитина почне засинати, її обов`язково слід перевернути на спину. Приємні погладжування дозволять дитині відчути тепло маминих чи татових рук й бодай на певний час відволіктись від болю.

Наступний дієвий крок – розважити малюка. Займіться чимось, що не потребує великих фізичних зусиль: складання пазлів разом, малювання, гра в шашки чи інші настільні ігри – будь-що, що до вподоби вашій компанії. Для дитини гра є найкращим способом відволіктись, від фізичного дискомфорту в тому числі.

yak-zaspokoїti-malyuka,-koli-bolit-zhivotik

Як заспокоїти дитину за допомогою допоміжних засобів

На сьогоднішній день перед прогресивними батьками відкривається великий асортимент аксесуарів для дому, які можуть стати в нагоді при щоденній турботі про чадо. Окрім іграшок для дівчаток, іграшок для хлопчиків та іграшок для малюків, дитячі бренди розробляють спеціальні дитячі крісла-качалки, що можуть стати гарним доповненням інтер`єру дитячої кімнати й улюбленими меблями для релаксу.

Помістивши малюка у крісла-качалку, ви подаруєте дитині можливість відпочити від буденних турбот. Цей девайс стане помічним і у випадку, коли малюк сильно плаче. Плавні похитування крісла-качалки неодмінно заспокоять немовля. Новітні моделі мають функцію регулювання тривалості й нахилу похитування, тож батьки зможуть відрегулювати роботу крісла відповідно до настрою й потреб його маленького власника.

Аби завжди бути в курсі справ свого сина чи доньки й здобути бодай декілька вільних хвилин батьки обирають радіоняні. Цей пристрій розміщується поряд з ліжечком дитини й у разі пробудження малюка як по рації сповіщає про потребу батькам негайно поспішати у дитячу кімнату.

Всі необхідні для турботи про малюка речі ви зможете знайти у нашому магазині I Love Mommy. Ми пропонуємо своїм клієнтам лише перевірену продукцію від найкращих світових брендів, високу якість, доступні ціни й швидку доставку. Переконайтесь у цьому самі, купивши одяг, взуття чи іграшки для своєї дитини у нас!

Рекомендовані товари