Як навчити дитину шити

Рукоділля вважається чудовим способом розвинути у дитини не лише дрібну моторику рук, а й усидчивість та уважність. Створення речей власними руками також матиме корисний вплив на концентрацію, логічне мислення, а також уяву та фантазію. Для того, щоб творчий процес приніс задовільний результат й позитивно урізноманітнив дозвілля, дитині слід докласти певних зусиль. В цій статті ми розповімо про те, як навчити малюка шити.

З чого почати навчання шиттю дитини

Шиття – це уміння, яке може сподобатись як дівчаткам, так і хлопчикам. В майбутньому воно стане в нагоді у багатьох побутових ситуаціях, зокрема для того, щоб усунути дірку в шкарпетках, прикріпити пуговицю, що відірвалась, зробити латку тощо.

Перша завдання для батьків - це чітко пояснити дитині, що голки, нитки й ножиці, з якими їй доведеться працювати – це не іграшки. Для навчальних цілей рекомендується придбати спеціальний набір для дітей, який включає у себе голки з затупленим кінчиком та ножиці з заокругленими краями. Таке приладдя мінімізує шанс того, що дитина травмує себе або інших під час шиття.

З чого почати навчання шиттю дитини

Розвивайте гнучкість пальців

Для того, щоб робити акуратні дрібні стібки дитина повинна бути впевненою у своїх рухах. Придбайте спеціальні тренажери-шнурівки або зробіть їх власноруч. Вони допоможуть практикувати навички пришивання різних елементів, від більших до дрібніших.

Розвивайте гнучкість пальців

Використовуйте здобуті знання на практиці

Якщо ви бачите, що ваше чадо вже впевнено почуває себе в роботі з голкою та ниткою – дайте йому можливість виконати невелику роботу. Можна почати з пришивання гудзика, попередньо показавши дитині як саме це слід робити правильно. Візьміть матеріал та гудзик великого розміру, закріпіть деталь на тканині за допомогою одного стібка й передайте справу дитині. Знаючи, як потрібно діяти далі, малюк із задоволенням завершить пришивання пуговиці, зробивши декілька додаткових стібків. В подальшому варто урізноманітнювати цю діяльність, давати для роботи менші за розміром пуговиці або відразу декілька й різних.

Використовуйте здобуті знання на практиці

Де купити приладдя для шиття дитині

В онлайн-магазині I Love Mommy представлено безліч товарів для хлопчиків та дівчаток різного віку. На нашому сайті ви зможете знайти не лише іграшки, одяг та взуття, а й тематичні речі, що зроблять дозвілля вашого сина або доньки не лише веселим, а й цікавим та розвиваючим.

Рекомендовані товари